Η αγωνιστική δράση πρόκειται να ξεκινήσει, με τα προβλήματα να είναι πολλά και οι προσπάθεις που καταβάλλονται μεγάλες.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της μεγάλης απόστασης του βάδην είναι και πάλι το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρονιάς και γίνεται για δεύτερη φορά στην απόσταση των 35χλμ που από φέτος αντικαθιστά κι επίσημα τα 50χλμ.

Γίνεται στα Μέγαρα, την Κυριακή 23/1, όμως προβλέπονται δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στις γυναίκες οι Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Όλγα Φιάσκα και στους άνδρες οι Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Ζαχαρίας Τσαμουδάκης, Κώστας Ντεντόπουλος είναι στις δηλώσεις συμμετοχών που ξεχωρίζουν.

Αντί για τις 15/1 που ήταν το αρχικό πλάνο, ελέω covid η πρώτη ημερίδα κλειστού στον Άγιο Κοσμά ορίστηκε πια για τις 29/1, με πολλούς περιορισμούς στις συμμετοχές και βέβαια χωρίς θεατές. Επίσης ημερίδα για τις 29/1 προκηρύχθηκε και για τη Θεσσαλονίκη και για την Πάτρα.

Στις 30/1 πρόκειται να γίνουν τα Μαραθώνια (->πληροφορίες) και περιφερειακός ανωμάλου για την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και ομορων ΕΑΣ.
Για τις 6/2 εχει επαναπρογραμματιστεί ο αγώνας Κοτζιά στο άλσος Ν.Σμύρνης – και περιφερειακός ανωμάλου για την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά αντίστοιχα.

Ο αρχικός προγραμματισμός προβλέπει ημερίδες στο ΣΕΦ στις 5/2 (->πληροφορίες) και 13/2 και το πανελλήνιο πρωτάθλημα στις 26-27/2.
Ακόμη, για τις 20/2 είναι το πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου στα Τρίκαλα (->πληροφορίες)

Όπως έχει ανακοίνωσει ο ΣΕΓΑΣ, δεδομένο του ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας διαμορφώνεται συνεχώς, είναι πιθανό το υγειονομικό πρωτόκολλο των αγώνων να τροποποιηθεί, εφόσον υπάρξουν νέες ανακοινώσεις από την Πολιτεία.
Σε κάθε περίπτωση στις 31 Ιανουαρίου θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Η έλλειψη κλειστών προπονητηρίων στίβου (μαζί και η ελάχιστη διάθεση του ΣΕΦ και η αδράνεια της Παιανίας) παραμένει μεγάλο πρόβλημα για τους αθλητές ιδίως σε συνδυασμό με τους περιορισμούς covid και την αναμενόμενη κακοκαιρία.

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ από νωρίς η Ολ.Φωτοπούλου
Επόμενο άρθροΑρχίζει σταδιακά η δράση στο εξωτερικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ