Το ότι μπορεί να ανέβει στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων είναι διαπίστωση που τον συνοδεύει εδώ και χρόνια. Μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί. Και αυτός ο πόθος για το μετάλλιο θα είναι οδηγός του Κώστα Φιλιππίδη και για το 2014. Χρονιά που θα είναι γεμάτη προπονήσεις, μαθήματα για το μεταπτυχιακό του και όπως πάντα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό για μίτινγκ. Την ίδια ώρα όμως στο μυαλό του ισχυροποιείται η σκέψη να αφήσει πίσω του την Ελλάδα και να εγκατασταθεί εκτός των συνόρων.

Ο απολογισμός της σεζόν έχει 33 αγώνες, το πανελλήνιο ρεκόρ με 5,82 μ., τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των Diamond League αλλά και τη δέκατη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αν και ξεκουράζεται αυτές τις ημέρες, όπως δήλωσε στο site του ΣΕΓΑΣ, δεν έχει περιθώριο για διακοπές διαρκείας, αφού την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα μαθήματά του για το μεταπτυχιακό.

«Η χρονιά ήταν πολύ θετική και το χειμώνα και το καλοκαίρι κατάφερα να βελτιώσω το ρεκόρ μου. Πήρα μέρος σε όλα τα Diamond League, όπου κατέλαβα τη δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία και διεκδίκησα μέχρι το τέλος την πρώτη. Ολα αυτά δείχνουν σταθερότητα σε ένα υψηλό επίπεδο», είπε ο επικοντιστής κάνοντας το «ταμείο» για το 2013.

«Έχουν γίνει πολλά πράγματα στη διάρκεια της σεζόν, αναγκάστηκα να αγωνιστώ με δύσκολες συνθήκες, με απρόβλεπτες. Έχει μεγάλη σημασία να μπορείς να αντιδράς όταν συμβαίνουν αυτά. Η επόμενη χρονιά θα είναι εξίσου δύσκολη. Με το που πάρω το πρόγραμμα της σχολής θα το δώσω στον Δημήτρη (σ.σ. Κυττέα, τον προπονητή του) προκειμένου να προχωρήσει στον προγραμματισμό σε ανοιχτό και κλειστό».

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους κορυφαίους άλτες του επί κοντώ των τελευταίων ετών, ο Φιλιππίδης δεν έχει καταφέρει να πάρει ακόμη αυτό που του αναλογεί. Ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. «Εννοείται πως το θέλω. Εννοείται πως δεν θέλω να είμαι τέταρτος ή πέμπτος, όταν μπορώ να είμαι και στα μετάλλια. Η κατάκτηση ενός μεταλλίου ήταν και παραμένει ο στόχος μας. Με γνώμονα αυτή την επιθυμία ξεκινάει και η φετινή χρονιά», εξήγησε.

Τα διαδοχικά ταξίδια και οι συνεχόμενοι αγώνες λοιπόν είναι η «συνταγή» που θα εφαρμοστεί και στη συνέχεια. Αλλά ήδη σκέφτεται να μετακομίσει στο εξωτερικό στο μέλλον.

«Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια, η σταθερότητα σε υψηλά επίπεδα με ικανοποιεί. Ήδη έχω κλείσει μίτινγκ για του χρόνου. Αυτό δεν θα συνέβαινε αν δεν ήμουν στο επίπεδο που είμαι ή αν δεν είχα έντονη συμμετοχή σε αγώνες στο εξωτερικό.

Σκεφτόμαστε σοβαρά στο μέλλον να φύγουμε στο εξωτερικό. Εκεί θα είναι πιο εύκολο να κάνουμε αυτό που μπορούμε με καλύτερες συνθήκες, ενώ θα είναι σαφώς πιο εύκολο να κάνουμε αγώνες. Για παράδειγμα οι Γερμανοί άλτες παίρνουν το αυτοκίνητο τους και φτάνουν εύκολα σε οποιονδήποτε προορισμό επιθυμούν δίχως να ταλαιπωρηθούν. Δυστυχώς γεωγραφικά η χώρα μας δεν ευνοεί να κάνεις πολλά ταξίδια στη σεζόν», εξήγησε.

Προηγούμενο άρθροTim Montgomery: Aπό το παγκόσμιο ρεκόρ στο ντόπινγκ, τα ναρκωτικά, τις απάτες και τη φυλακή- Πώς τα άφησε πίσω
Επόμενο άρθροTo Γιουτζίν για πρώτη φορά στην κορυφή – Το καλύτερο μίτινγκ του 2013

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ