Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τον αρχικό προγραμματισμό της κορυφαίας σειράς αγώνων Diamond League για το 2021. Μετά από μια χρονιά που ουσιαστικά δεν διεξήχθη η σειρά, επανέρχεται, εφόσον το επιτρέψουν και οι συνθήκες, με 14 αγώνες, εκ των οποίων ο τελευταίος στη Ζυρίχη θα είναι ο τελικός, στις 8-9 Σεπτεμβρίου.

Το πιθανότερο είναι πως θα ακολουθηθεί το νέο φορμάτ, που είχε προαναγγείλει η WA, με 24 αγωνίσματα (12 Ανδρών και 12 Γυναικών) κατά τη διάρκεια του κυρίως προγράμματος. Κάθε meeting θα διοργανώνει 12 από τα 24 αγωνίσματα – 6 Ανδρών και 6 Γυναικών και θα υπάρχει διήμερος μονός τελικός. Εκτός προγράμματος ή πιο συχνά κατά τα meeting της σειράς World Athletics Continental Tour θα γίνονται και τα υπόλοιπα αγωνίσματα (αρχικά αυτά ήταν: δισκοβολία, τριπλούν, 3000μ. στηπλ και 200μ.).
Ωστόσο αναμένεται νέα ενημέρωση αν θα ισχύσει τελικά κάτι τέτοιο.

Η σειρά θα ξεκινήσει στις 23 Μαΐου στο Rabat, με τη Doha να ακολουθεί 5 ημέρες μετά. Στον Ιούνιο και ως μέσα Ιουλίου είναι 5 αγώνες στην Ευρώπη (Ρώμη, Όσλο, Στοκχόλμη, Μονακό, Λονδίνο – ενώ δεν θα έχει άλλον αγώνα στη Μ.Βρετανία) και θα ακολουθήσει 1 μήνας κενός καθώς είναι η περίοδος των Ολυμπιακών Αγώνων. Η συνέχεια θα έχει δύο αγώνες στην Κίνα (Σαγκάη και αναμένεται απόφαση για τη δεύτερη πόλη) κι ενδιάμεσα στο ανακαινισμένο Στάδιο του Eugene και μετά ξανά Ευρώπη για 3 αγώνες (Λωζάννη, Παρίσι, Βρυξέλλες) και τον τελικό.

Δείτε πως διαμορφώνεται το
-> Καλεντάρι 2021

Δείτε επίσης:
-> ιστορικό διοργάνωσης
-> Νικητές σειρών D.L.

Προηγούμενο άρθροFlash Newz 2020 Νοέμβριος
Επόμενο άρθροΟι τελικές υποψηφιότητες για τα World Athletics Awards 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ