Εως τις 21 Μαΐου διεξάγεται στο Παναθηναικό Στάδιο το πρόγραμμα Kid’s Athletics που γίνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τον ΣΕΓΑΣ.
Το Kid’s Athletics, που έχει απώτερο στόχο την εξάπλωσή του σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνεται στην ευρύτερη δράση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το άνοιγμα του Παναθηναϊκού Σταδίου στο κοινό.
Απευθύνεται σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες: 7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών
Το Kidʼs Athletics είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει τρείς ομάδες αγωνισμάτων: α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου β) άλματα και γ) ρίψεις.

Το πρόγραμμα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 9:00 π.μ έως 13:00 μ.μ, από έμπειρους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και είναι διάρκειας 2 περίπου ωρών (δυνατότητα επίσκεψης 9:00-11:00 ή 11:00-13:00). Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των παιδιών, με την προσφορά σε όλους αναμνηστικών διπλωμάτων.

Το πρόγραμμα λειτουργει πιλοτικά και απευθύνεται σε Δημοτικά σχολεία του Ν. Αττικής. Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων παρακαλείσθε όπως επικοινωνείτε καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ.-13:00 μ.μ., με την κ. Ντενίζ Παναγοπούλου στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας: 2107522985 /986.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν κατάλληλη αθλητική ενδυμασία και να έχουν καταθέσει στο σχολείο που ανήκουν το «δελτίο υγείας μαθητή» που προβλέπεται από το νόμο για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και σε κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων.
Στο χώρο του Σταδίου θα παρευρίσκεται ιατρός για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού έκτακτου περιστατικού.

Στη διάθεση των μαθητών που θα επισκέπτονται το Παναθηναϊκό Στάδιο θα τίθεται ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης, με σκοπό να γνωρίσουν κατά την περιήγησή τους κάθε γωνιά του Σταδίου και να μάθουν την υπερδισχιλιετή ιστορία του

guidelines
team competition
practical guide
presentation

(πηγες: ΥΠΕΠΘ, ΕΟΕ, και IAAF)

Προηγούμενο άρθροΜεγάλες επιδόσεις στη Τζαμάικα
Επόμενο άρθροΣχολικοί – τελική φάση (Σχηματάρι) 2010

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ