Έπειτα από διαδοχικές συσκέψεις και ατελείωτες συζητήσεις, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τελικά τα όρια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι επιδόσεις που θα δώσουν το «εισιτήριο» για τη Ζυρίχη, εκεί όπου φέτος θα φιλοξενηθεί το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς στις 12-17 Αυγούστου είναι σε γενικό πλαίσιο εφικτές, με τα δεδομένα μίας μεγάλης διοργάνωσης αλλά με το πνεύμα του να δοθούν ευκαιρίες σε νέους αθλητές.

Συγκεκριμένα, για εκείνους που έχουν γεννηθεί από το 1991 και μετά- δηλαδή πέρυσι ήταν στην τελευταία χρονιά της κατηγορίας των Νέων- θα ισχύσουν τα όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τη διοργάνωση, τα οποία παραδοσιακά είναι πολύ βατά. Για τους μεγαλύτερους, θα ισχύσουν τα όρια του ΣΕΓΑΣ.

Σε περίπτωση που περισσότεροι από τρεις ανά αγώνισμα πιάσουν το όριο, τότε θα μπουν στην ομάδα εκείνοι που έχουν την καλύτερη επίδοση, ανεξαρτήτου ηλικίας. Παραδοσιακά, οι επιδόσεις αναγνωρίζονται ως όρια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, τα διεθνή μίτινγκ της IAAF και της EAA, τα ελληνικά Γκραν πρι, τα διεθνή μίτινγκ της Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και τη Μεσογειακή Συνάντηση Νέων.

Όρια αναγνωρίζονται και από τον κλειστό στίβο, με την προϋπόθεση της επιβεβαίωσης της καλής αγωνιστικής κατάστασης το καλοκαίρι. Η προθεσμία για την επίτευξή τους λήγει στις 20 Ιουλίου, αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με έγκριση του εθνικού προπονητή, μπορεί η προθεσμία να παραταθεί ως το Βαλκανικό πρωτάθλημα (27/7), με την προϋπόθεση ότι θα έχουν συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και θα έχουν σημειώσει μέχρι τότε επιδόσεις κοντά στα όρια πρόκρισης.

Για την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία τα όρια λήγουν στις 27 Ιουλίου, αλλά ο ΣΕΓΑΣ έκρινε πως προπονητικά οι αθλητές πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στην ομάδα ως τις 20 Ιουλίου, ώστε να έχουν το χρόνο για μία μίνι προετοιμασία έως τη διοργάνωση. Για το μαραθώνιο η επίτευξη των επιδόσεων ισχύει από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαΐου.

Όρια: http://www.stivoz.gr/?p=19025

Προηγούμενο άρθρο«Πουλάει» τον αστράγαλο και τα μαλλιά της για να βρει χορηγούς
Επόμενο άρθροΣε διαθεσιμότητα ο Μπανιώτης –Η υπόθεση παίρνει το δρόμο της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ