Από την αρχή το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν δύσκολη υπόθεση για τους έφηβους και τις νεάνιδες φέτος, καθώς τα όρια της IAAF για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας δεν είναι και τα πιο εύκολα. Ο ΣΕΓΑΣ όμως δυσκόλεψε το εγχείρημα ακόμη περισσότερο.

Το ΔΣ ενέκρινε τις επιδόσεις που θα δώσουν το «εισιτήριο» για τις ΗΠΑ στους εκπροσώπους της επόμενης γενιάς, με τα όρια να αποτελούν ξεκάθαρη εικόνα της εντολής για εξαιρετικά μικρή αποστολή στη διοργάνωση. Χαρακτηριστικό είναι πως σε όλα- πλην δύο αγωνισμάτων- τα όρια έγιναν πιο δύσκολα, έστω και… λίγο, σαν να ήθελε ο ΣΕΓΑΣ απλά να αφήσει τη σφραγίδα του. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν το ύψος των εφήβων και το έπταθλο των νεανίδων, όπου η ομοσπονδία κράτησε τα όρια της IAAF.

Οι αθλητές θα πρέπει να πιάσουν τα όρια από την αρχή του χρόνου έως τις 13 Ιουλίου, με δύο ανά αγώνισμα να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Σε περίπτωση που το πιάσουν περισσότεροι, τότε θα κριθεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το ποιοι θα μπουν στην ομάδα.

Οι αγώνες στους οποίους οι επιδόσεις αναγνωρίζονται ως όρια είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών, το Βαλκανικό, η Μεσογειακή συνάντηση νέων, τα διεθνή μίτινγκ σε Ελλάδα και εξωτερικό, η διεθνής συνάντηση Ε/Ν στην Κω (26/4), το μίτινγκ βάδην «Βαδίζω στην Πάτρα», τα ελληνικά Γκραν πρι, το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, οι ημερίδες ή επώνυμοι αγώνες για επίτευξη ορίων όπως και το Παγκόσμιο Κύπελλο με το Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην.

Τα όρια για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν

Προηγούμενο άρθροΣε διαθεσιμότητα ο Μπανιώτης –Η υπόθεση παίρνει το δρόμο της
Επόμενο άρθροΈλεγχος… τριμήνου για τον Κυτέα –Διαγωγή κοσμιωτάτη, προβιβάστηκε στους ομοσπονδιακούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ