Δεν το είχε σχεδιάσει έτσι προφανώς, αλλά έως τώρα ο Λούης Τσάτουμας και ο άνεμος κάνουν έναν ιδιαίτερο… παιχνίδι μεταξύ τους. Και ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ αποδεικνύει πως είναι ετοιμοπόλεμος, όποιες κι αν είναι οι διαθέσεις του Αιόλου.

Μέχρι τώρα ο Καλαματιανός πρωταθλητής του μήκους έχει περάσει τα 8 μ. με σχεδόν κανονικές συνθήκες, στα «Παπαφλέσσεια», με αντίθετο άνεμο, στο Ραμπάτ, και τώρα με δυνατό ευνοϊκό άνεμο.

Οι «πτήσεις» του πάνω από τα 8 μ. συνεχίστηκαν και στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ, όπου κέρδισε με 8,24 μέτρα. Κι αν αέρας δεν επιτρέπει στην αναγνώριση της συγκεκριμένης επίδοσης- ευνοϊκός 2,3 μ./δ.- νωρίτερα ο Τσάτουμας είχε φροντίσει να βελτιώσει και καλύτερο «νόμιμο» άλμα του για τη σεζόν. Στην πρώτη του προσπάθεια είχε φτάσει στα 8,12 μ., δύο εκατοστά πάνω από το χαμηλό όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μάλιστα στον αγώνα ο Τσάτουμας έδειξε και καλά αντανακλαστικά. Προηγήθηκε με το 8,12 μ., αλλά στην τρίτη προσπάθεια ο Michel Torneus έφτασε στην ίδια επίδοση και πέρασε πρώτος (είχε και 7,96 μ. ενώ το δεύτερο άλμα του Έλληνα ήταν άκυρο). Στην επόμενη προσπάθειά του όμως ο Τσάτουμας «απάντησε» με το 8,24 μ., για να περάσει πάλι πρώτος, κάτι που δεν άλλαξε ως το τέλος. Στον αγώνα ο Καλαματιανός είχε τρία άκυρα άλματα, ενώ άφησε την πέμπτη προσπάθειά του.

Μαζί του ήταν και ο Μιχάλης Μερτζανίδης, ο οποίος έδειξε σταθερότητα. Με 7,80 μ. (+0,6) πήρε την τρίτη θέση στο αγώνισμα.

Στο Γκέτεμποργκ μετείχε και η Στέλλα Λεδάκη, η οποία πήρε την τέταρτη θέση με 4,34 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε χωρίς επιτυχία στα 4,41 μέτρα. Νικήτρια ήταν η Carolin Hingst με 4,71 μ., η οποία άφησε στη δεύτερη θέση την Fabiana Murer (4,61 μ.).

Προηγούμενο άρθροΔύο πανελλήνια ρεκόρ, δύο "εισιτήρια" στις Σέρρες
Επόμενο άρθροΤα 800 μ. είχαν τα… πάντα στις Σέρρες- "Εισιτήριο" για τέσσερις ακόμη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ