Το πανελλήνιο πρωτάθλημα 50χλμ. Βάδην ανδρών που θα διεξαχθεί στις 18 Ιανουαρίου 2015 στο Σχινιά θα έχει διεθνή χαρακτήρα. Αρχικά ο αγώνας ήταν να γίνει στις 11 Γενάρη, αλλά το κωπηλατοδρόμιο δεν ήταν ελεύθερο και μετατέθηκε η ημερομηνία μια εβδομάδα αργότερα. (Αυτό φυσικά, δεν αλλάζει στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η ομοσπονδία και κυρίως ο διευθυντής αγώνων Θανάσης Ράπτης.)

Ο αγώνας θα είναι ανοιχτός από συμμετοχές, ενώ θα γίνει παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα 50χλμ. βάδην ανδρών και θα μετρούν τα όρια για όλες τις επίσημες διεθνείς διοργανώσεις του 2015. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει συμμετοχή ξένων αθλητών και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές. Μαζί με τα 50χλμ. ανδρών θα διεξαχθούν και τα αγωνίσματα των 20χλμ. ανδρών και γυναικών, 10χλμ. εφήβων- νεανίδων & παίδων- κορασίδων, 2 χλμ. παμπαίδων- παγκορασίδων βʼ, 3 & 5 χλμ. παμπαίδων- παγκορασίδων, 1 χλμ. μίνι αγοριών- κοριτσιών.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό γεγονός που θα λάβει μέρος το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο είναι ότι θα γίνουν και σεμινάρια κριτών βάδην για τα οποία πρόσφατα η IAAF έκανε δεκτό το αίτημα του ΣΕΓΑΣ και έδωσε το «πράσινο φως» στέλνοντας δύο διεθνείς κριτές επιπέδου 3. Στην Αθήνα θα βρίσκονται τον επόμενο μήνα ο Ιταλός Νίκολα Μάντζιο και ο Ελβετός Φρέντερικ Μπιάνκι, ενώ θα υπάρχει και η ελληνίδα διεθνής κριτής, επιπέδου 3, Ζωή Γκίνη. Οι τρεις κριτές θα κάνουν σεμινάρια στους υποψήφιους κριτές Βάδην, με τον ΣΕΓΑΣ να το οργανώνει και να καλύπτει τα έξοδα σε δύο με τρεις κριτές από κάθε ΕΑΣ που θα μετάσχουν. Τα σεμινάρια αναμένεται να γίνουν μια μέρα πρίν τον αγώνα, δηλαδή 17 Ιανουαρίου, και την επόμενη ημέρα οι κριτές θα κάνουν πρακτική και θα δώσουν εξετάσεις προκειμένου να πάρουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση. Επίσης, οι τρεις διεθνείς κριτές θα είναι στον αγώνα, καθώς ο χαρακτήρας του είναι διεθνής.

Προηγούμενο άρθροΑποκαλύψεις για κύκλωμα doping και συγκάλυψης στη Ρωσία
Επόμενο άρθρο3ος Φιλίππειος δρόμος 2014

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ