Το όνομά της συζητιέται κάθε εβδομάδα αυτό το χειμώνα. Μία στα 60 μ. εμπόδια, μία σε… απλή ταχύτητα (60 μ.), η Ελισάβετ Πεσιρίδου δίνει λόγο για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στις ημερίδες που έχουν προηγηθεί. Η ίδια δεν βιάζεται. Μόνο εκτός κούρσας βέβαια.

«Νομίζω πως ακόμη είμαι στην αρχή της διαδρομής μου. Πιστεύω πως στο μέλλον θα έχω την ευκαιρία να τρέξω ακόμη πιο γρήγορα», είπε η 22χρονη που για… αρχή έχει σημειώσει φέτος 8.41 στα 60 μ. εμπόδια και 7.52 στα 60 μ., αμφότερα ατομικά της ρεκόρ. Μπορεί αυτά να είναι τα πρώτα της… βήματα, αλλά ήδη την έφεραν έξω από μία σημαντική πόρτα. Το Σάββατο θα πάρει μέρος στο μίτινγκ της Καρλσρούης, ένα από τα κορυφαία σε κλειστό στίβο, το πρώτο της σειράς της IAAF στη χειμερινή περίοδο.

Η Πεσιρίδου άλλαξε συνήθειες και πόλη πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν άφησε τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα για να ενταχθεί στο γκρουπ της Ιωάννας Σιώμου. «Στην αρχή δυσκολεύτηκα ως να μάθω ανθρώπους και συνήθειες. Με βοήθησαν πολύ σε αυτό τόσο η Ιωάννα Σιώμου, όσο και ο Δημήτρης Διαμαντάρας και τους ευχαριστώ γιʼ αυτό. Τώρα πια έχω την καθημερινότητα μου, διαφορετική από εκείνη που είχα στη Θεσσαλονίκη, αλλά μου αρέσει. Αναγκάστηκα να αλλάξω πολλά στη ζωή μου για να πάρω την απόφαση να έρθω στην Αθήνα. Κυρίως μου λείπουν οι γονείς μου. Έχω συνειδητοποιήσει πλέον ότι δεν θα τους βλέπω συχνά. Δεν χάνεται όμως η αγάπη τους και αυτό είναι που μετράει για μένα», είπε η αθλήτρια μιλώντας στο site του ΣΕΓΑΣ.

Όσο για την ομαλή εξέλιξή της προέκυψε γιατί με τη Σιώμου πήραν τα πράγματα από την… αρχή. «Όταν ήρθα στην Ιωάννα ήξερε πως έχω κάποια τεχνικά λάθη και ότι υστερούσα στη δύναμη. Της έδωσα το πρόγραμμα προπόνησης που είχα κάνει ως τότε, προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για μένα και για το πώς είχα προπονηθεί ως τότε. Από την αρχή δουλέψαμε σκληρά και με πρόγραμμα. Το πρώτο πράγμα που αποφασίσαμε πως έπρεπε να φτιάξω ήταν το τρέξιμο μου. «Θα σου μάθω να τρέχεις», μου είχε πει και φαίνεται πως τελικά τα κατάφερε».

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα Πάτρα (25/1)
Επόμενο άρθροΝακόπουλος: «Δεν πιστεύω ότι έκανα κάτι τρελό» -Το ρεκόρ που δεν θυμόταν, αλλά κατέρριψε (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ