
Μόλις τερμάτισε, ήξερε ότι είχε κάνει κάτι καλό. Πανηγύρισε. Δεν ήξερε όμως πως μόλις είχε κάνει ντεμπούτο στη σεζόν καταρρίπτοντας ένα ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ.
Αμέσως μετά από την κούρσα του Κώστα Νακόπουλου στη Βιέννη ακολούθησε η πιο ευχάριστη σύγχυση. Είναι πανελλήνιο ρεκόρ; Πόσο είναι το ρεκόρ; Πόσο είχε κάνει ο Παναγιώτης Στρουμπάκος; Το εκπληκτικό είναι πως δεν θυμόταν ούτε ο Χρήστος Παπαχρήστος, προπονητής και των δύο κατόχων του ρεκόρ. Εκείνος νόμιζε ότι το ρεκόρ ήταν 1.48.63, ο Νακόπουλος θυμόταν 1.48.61, ευτυχώς όμως που είχαν μαζί τους τον Ανδρέα Δημητράκη. Ο δρομέας λάτρης των στατιστικών έδωσε τη λύση. Θυμόταν με ακρίβεια πως η επίδοση που είχε μείνει στην ιστορία των 800 μ. ήταν 1.48.65. Ο Νακόπουλος λοιπόν μόλις είχε καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ!
Αμέσως έγινε μία αγκαλιά με τον Παπαχρήστο, τον Δημητράκη, τον Μιχαήλα και τον Μούτσο– τα άλλα δύο μέλη του γκρουπ που ήταν στο μίτινγκ- πανηγυρίζοντας το πρώτο του πανελλήνιο ρεκόρ. Στα 26 του, ο Νακόπουλος είχε καταφέρει να γράψει το όνομά του στην ιστορία των μεσαίων αποστάσεων.
«Ευτυχώς που πήγε καλά ο πρώτος αγώνας, για να συνεχίσω να κυνηγάω στους επόμενους», ήταν η πρώτη σκέψη του Νακόπουλου, που μπορεί να μην είχε δει την κούρσα του Παναγιώτη Στρουμπάκου στο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά ήταν ένα από τα πρόσωπα που σκέφτηκε. «Φυσικά μου ήρθε στο μυαλό το τι είχε κάνει πριν και μετά από τη χρονιά που έκανε το 1.48.65», είπε αναφερόμενος στη συμμετοχή του Στρουμπάκου στα Παγκόσμια πρωταθλήματα της Αθήνας και της Σεβίλλης.
Και βέβαια, υπήρχε και η κλασική σκέψη. «Μπορώ και καλύτερα ρε γ@@@το!». Αν και αιφνιδίασε εκείνους που δεν ήξεραν, ο ίδιος ένιωσε πως ήταν σε ετοιμότητα. «Σίγουρα πέρυσι ήμουν πολύ καλύτερα στον κλειστό στίβο. Απλά ήξερα ότι και τώρα είμαι πολύ καλά», λέει. Κάτι που πίστευε και ο Παπαχρήστος, καθώς δεν έκαναν σχεδιασμό για συγκεκριμένα περάσματα στην κούρσα.
«Γενικά υπήρχε μία ελευθερία. Νομίζω ότι πίστευε ο προπονητής μας ότι θα πάμε καλά, ό,τι και να γίνει. Οπότε δεν είπαμε καν περάσματα. Πιστεύει στην προπόνησή του, αλλά και ότι έχουμε αποκτήσει εικόνες από αγώνες», λέει ο Νακόπουλος.
Πλέον βιώνει το συναίσθημα της κατοχής ενός πανελληνίου ρεκόρ. Πώς νιώθει λοιπόν; «Πολύ χαρούμενος και τυχερός. Που κάνω προπόνηση σε αυτό το γκρουπ και με αυτόν τον προπονητή. Και βασικά, δεν βλέπω την ώρα για να κάνω κι άλλους αγώνες, σε κλειστό και ανοιχτό!».
Βέβαια φροντίζει αμέσως να… προσγειώσει τον εαυτό του. «Δεν θεωρώ ότι έχω κάνει κάτι τρελό. Θέλω να τα πάω καλύτερα, ώστε να πετύχω αυτό που πραγματικά μπορώ κάποια στιγμή. Θέλω να νιώθουν δικαιωμένοι όσοι με βοηθούν και με πιστεύουν», τόνισε. Παρόλα αυτά, ένα πανελλήνιο ρεκόρ πάντα αξίζει… γλέντι. Στη Βιέννη, τους έκανε το τραπέζι ο Παπαχρήστος, αλλά επιστρέφοντας στην Αθήνα θα πάρει σειρά ο Νακόπουλος στο… κέρασμα.





