Αναστολή τιμωριών σε όσους αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε χρήση μελδονίου πριν την 1 Απριλίου εξέδωσε με ανακοίνωση της η WADA. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει “με σεβασμό προς τα ευρήματα και τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσης του μελδονίου, ανακαλείται η προσωρινή αναστολή από διεθνείς διοργανώσεις που επιβλήθηκε ως τις 31 Μαρτίου”.

Ασαφές ήταν και το πόσο καιρό μετά τη χρήση μπορεί να ανιχνευτεί -και βασικός λόγος που δόθηκε αυτή η τρίμηνη …παράταση.

Η χρήση του μελδονίου ήταν πολύ διαδεδομένη πριν από την απαγόρευση του και χρησιμοποιούνταν κυρίως για άτομα που πάσχουν από καρδιακά προβλήματα, όπως επίσης βοηθά στην τόνωση της ροής του αίματος και αυξάνει την ποσότητα του οξυγόνου που λαμβάνεται από το σώμα, και δεδομένου ότι έγινε παράνομη από την 1η Ιανουαρίου υπήρξαν τουλάχιστον 172 θετικά δείγματα για την ουσία, συμπεριλαμβανομένης της πρώην Νο1 τενίστριας Μαρία Σαράποβα.
Η Σαράποβα είχε δηλώσει ότι πήρε το φάρμακο για λόγους υγείας, ενώ έχει ανασταλεί προσωρινά από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και περιμένει να ακούσει την έκβαση της υπόθεσής της.

Η Βουλγάρα Γκαμπριέλα Πέτροβα, δεύτερη στο τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2015 η οποία είχε αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία δήλωσε “μπορώ να αναπνεύσω ελεύθερα τώρα” καθώς της είχε επιβληθεί διαθεσιμότητα για χρήση μελδονίου που ισχυρ΄στηκε πως έχει να κάνει από τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των ηχηρών ονομάτων από στίβο ήταν και οι Aregawi και Lupu.
Λόγος γινόταν επίσης για πολλούς Ρώσους.

Επίσης άλλοι 14 αθλητές από την Ρωσία και την Γεωργία βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση ανάμεσα τους η ασημένια Ολυμπιονίκης στην Πάλη Davit Modzmanashvili.

Πλέον όλοι μπορούν να αγωνιστούν κανονικά στους επόμενους διεθνείς αγώνες.

Αξίο αναφοράς επίσης είναι ότι σε μελέτη που έγινε έδειξε ότι 490 αθλητές που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πέρσι στο Μπακού είχαν κάνει χρήση του μελδονίου.

ΦΩΤΗΣ ΔΙΑΦΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔυναμικό ξεκίνημα στον ανοικτό Αμερικανοί και Blake, James
Επόμενο άρθροK.V. Switzer, η πρώτη “επίσημη” γυναίκα μαραθωνοδρόμος – Η ιστορία του μαραθωνίου γυναικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ