Ένα βήμα πριν από το τέλος είναι πλέον το θέμα του Κώστα Μπανιώτη, έπειτα από τη νέα- και τελευταία κατά τα φαινόμενα- συνεδρίαση της Δικαστικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ για την περίπτωσή του τη Μ. Τρίτη.

Όπως είχε ήδη γράψει το stivoz.gr, το θετικότερο βήμα σε αυτή την υπόθεση για τον πρωταθλητή του ύψους έγινε όταν η IAAF αναγνώρισε ότι υπήρξαν ειδικές περιστάσεις αυτή τη φορά, κάτι που αφήνει περιθώριο ακόμη και για μειωμένη ποινή- αν επιβληθεί- ή δημόσια επίπληξη.

Η Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ κατέληξε τη Μ. Τρίτη σε απόφαση η οποία θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ομοσπονδίας- είναι τυπικό θέμα, καθώς το ΔΣ δεν έχει δικαίωμα αλλαγής της απόφασης- και στη συνέχεια θα σταλεί στη διεθνή ομοσπονδία για την τελική έγκριση, καθώς τόσο η IAAF όσο και ο ίδιος ο Μπανιώτης, έχουν δικαίωμα προσφυγής στο CAS, σε περίπτωση διαφωνίας με την απόφαση του ΣΕΓΑΣ.

Ο πρωταθλητής του ύψους είχε βρεθεί θετικός στην ουσία φουροσεμίδη, της κατηγορίας των διουρητικών, σε έλεγχο που είχε γίνει το Νοέμβριο του 2013. Αν και από τον περασμένο Ιούνιο τερματίστηκε η περίοδος διαθεσιμότητας που του είχε επιβληθεί και του επέτρεψαν να επιστρέψει σε αγώνες, εκκρεμούσε η εξαιρετικά σημαντική απόφαση της IAAF που θα έκρινε την τύχη του.

Πριν από λίγες ημέρες, το antidoping review body της διεθνούς ομοσπονδίας απάντησε επιτέλους, μετά από ένα χρόνο που έχει την υπόθεση στα χέρια του. Ουσιαστικά η IAAF αναγνώρισε ότι η ουσία βρέθηκε στο δείγμα του Μπανιώτη εν αγνοία του, ή χωρίς δόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το «γαϊτανάκι» κρατά από τις 20 Δεκεμβρίου του 2013, όταν ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε το θετικό πρώτο δείγμα του Μπανιώτη από τον αιφνίδιο έλεγχο του ΕΣΚΑΝ. Περίπου τρεις μήνες αργότερα- και αφού το εργαστήριο του ΟΑΚΑ βρήκε την ίδια ουσία στα συμπληρώματα διατροφής που λάμβανε ο Μπανιώτης, τα οποία όμως δεν την ανέφεραν στα συστατικά –ο φάκελός του εστάλη στο Μονακό. Από τότε, ο πρωταθλητής του ύψους περίμενε την απάντηση της IAAF, ενώ στις 25 Ιουνίου συνέβη μία άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία στην περίπτωσή του, καθώς έγινε προσωρινή διακοπή της διαθεσιμότητας που του είχε επιβληθεί.

Διαβάστε ακόμη

Ένα καλό βήμα προς το τέλος για Μπανιώτη –Απάντησε η ΙΑΑF, συνεδριάζει ξανά η Δικαστική

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΤο αντίο του Liu Xiang: Μισώ το πόδι μου, σταματάω…
Επόμενο άρθροΝΝ Hellas: To να συμμετέχεις σε έναν Μαραθώνιο έχει σημασία… και μεγάλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ