Τα 100μ., το μήκος και το ύψος -με επί κοντώ, 200μ. 400μ. ακολούθως- ήταν τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα του Diamond League, κατόπιν σχετικής έρευνας της IAAF, που έγινε online ή μετά από αγώνες, αλλά και βάσει αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δισκοβολία, το τριπλούν και τα 3000μ. στηπλ ήταν 3 αγωνίσματα που βρίσκονταν στο άλλο άκρο και μαζί και με τα 200μ. που οι διοργανωτές θεώρησαν πως θα δημιουργούσαν υπερφόρτωση πλάι στα 100μ., θα είναι τα 4 αγωνίσματα που θα τεθούν εκτός για τη σειρά του 2020 (ενώ η μεγαλύτερη απόσταση θα είναι τα 3000μ)

Νέο αγωνιστικό σύστημα – τηλεόραση και κοινό

Η παγκόσμια Ομοσπονδία επιχειρεί να κάνει ένα πιο συμπυκνωμένο 90λεπτο βασικό πρόγραμμα σε κάθε περίπτωση με επίκεντρο την τηλεοπτική κάλυψη, τους κορυφαίους αθλητές, μια ισχυρότερη ηλεκτρονική σύνδεση αθλητών-θεατών αλλά και περισσότερα αγωνίσματα σε μορφή street-event.

Όπως είχε ανακοινωθεί, ο μονός πλέον τελικός (στη Ζυρίχη) θα είχε 24 αντί 32 αγωνισμάτων, οπότε από 4 αγωνίσματα θα έπρεπε να βγουν από το πρόγραμμα. Ωστόσο θα γίνουν σε αρκετά meeting της σειράς, ειδικά σε 200μ. και στηπλ, ενώ όσοι συγκεντρώσουν και τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα έχουν και wild card για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι αγώνες όπως είχε ανακοινωθεί θα είναι τελικά 2 περισσότεροι σε σχέση με την αρχική πρόθεση, δηλαδή 14 και ο τελικός (->εδώ) ενώ υπό δημιουργία είναι και μια δεύτερη σειρά αγώνων, με ονομασία Continental Tour, που θα δώσει και έμφαση σε αγωνίσματα που δεν θα γίνονται στο Diamond League αλλά με αντίστοιχη αξιολόγηση για το σύστημα Ranking.

Μετά το τέλος της σειράς DL του 2020 θα γίνει επανεξέταση για το ποια αγωνίσματα θα μείνουν εκτός της σειράς του 2021.

Προηγούμενο άρθροΗ Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της ΚΟΕΑΣ σε 4 πρωταθλητές της
Επόμενο άρθροΜε διήμερη δράση ο Αυθεντικός Μαραθώνιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ