Το μεγάλο meeting AllStarPerche διεξήχθη την Κυριακή 24/2 στο Clermont
Ferrand της Γαλλίας. Τα αγωνίσματα ανδρών και γυναικών διεξάγονταν παράλληλα.

Από ελληνικής πλευράς μετείχε ο Κώστας Φιλιππίδης που πέρασε τα 5,45μ. αλλά δεν τα κατάφερε μετά στα 5,60μ.

Πέντε αθλητές έφτασαν να προσπαθούν στα 5,93μ, ενώ πριν τα 5,87μ. είχαν περάσει ο Πολωνός Piotr Lisek με την πρώτη, ο Αμερικανός Sam Kendricks με τη δεύτερη, ο Marschall Kurtis με την τρίτη – ενώ άφησε το ύψος ο Thiago Braz και δύο προσπάθειες ο Pawel Wojciechowski που έιχαν περάσει τα 5,80μ.

Τελικά τα 5,93μ. πέρασε ο Lisek με τη δεύτερη και ο Kendricks με την τρίτη προσπάθεια, κάνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση, σχεδόν μια ημέρα μετά τα 5,92μ. του Duplantis στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια προσπάθησαν στα 6,03μ. επιδιώκοντας το ρεκόρ meeting που έχει με 6,02μ. από το 2016 ο διοργανωτής και παγκόσμιος ρέκορντμαν Renaud Lavillenie – θα ήταν και εθνικό ρεκόρ σε κάθε περίπτωση, άλλωστε πέραν του Lavillenie μονάχα Bubka και Hooker έχουν ανέβει ψηλότερα στο κλειστό.

(Πριν δύο ημέρες στο Clermont ο 19χρονος Cormont και ο 20χρονος Collet πέρασαν τα 5,62μ. και προσπάθησαν και στα 5,72μ.)

Στο αγώνισμα των γυναικών, τα 4,81μ. πέρασαν η κορυφαία φέτος Anzhelika Sidorova από τη Ρωσία που θα είναι στο Ευρωπαικο ως ανεξάρτητη καθώς και η Angelica Bengtsson κάνοντας ρεκόρ Σουηδίας.

Δεν τα κατάφεραν μετά στα 4,87μ. – με το ρεκόρ meeting να παραμένει το 4,86μ. που είχε κάνει η Katie Nageotte -αλλά και η Sidorova- πέρυσι.


Προηγούμενο άρθροΓκούρλιας και Καρακατσάνη οι νικητές στα χιονισμένα Τρίκαλα
Επόμενο άρθροFlash Newz 2019 Φεβρουάριος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ