Ο Γιάννης Κυριαζής πήρε την 5η θέση στον ακοντισμό στους τελικούς του NCAA που ξεκίνησαν την Τετάρτη στο Eugene, με καλύτερη βολή την τελευταία του, στα 73,13μ., ενώ είχε δύο ακόμα βολές πάνω από τα 70μ. Νικητής ήταν ο Crowser με 79,19μ. ενώ η τριάδα έκλεισε στα 75,42μ.
Στη σφυροβολία ο Κύπριος Αλέξανδρος Πουρσανίδης ήταν 9ος με 68,10μ. Νικητής με 76,91μ. ο McCullough.
Το πρόσωπο των αγώνων κατά την 1η ημέρα ήταν ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ εφήβων στα 100μ. με 9.97, ο 20χρονος Trayvon Bromell, ο οποίος βελτίωσε το ατομκό του ρεκόρ κάνοντας 9.90 (+1,7) στα ημιτελικά του αγωνίσματος και πέτυχε την 4η επίδοση στον κόσμο φέτος. Ένας ακόμα αθλητής κατέβηκε τα 10 δευτερόλεπτα, ο 21 ετών Καναδός Andre De Grasse με 9.97.
Μια ώρα μετά τα 100μ. ακολούθησαν τα ημιτελικά των 200μ. με τον Bromell να τρέχει σε 20.03 (+2,0) όπως και ο Dukes, ενώ σε 20.09 τερμάτισε ο de Grasse – και ήταν οι νικητές των 3 σειρών.
Οι τελικοί σε 100μ. και 200μ. διεξάγονται την Παρασκευή.
Τρεις αθλητές πέρασαν τα 8μ. στον τελικό του μήκους. Νικητής, με 8,43μ. (αλλά άνεμο +2,3) ο Marquis Dendy -με 4 έγκυρα πάνω από τα 8μ.- ενώ είχε και 8,34μ. (+1,4) όπως στα 8,34μ. (+0,2) έφτασε και ο Jarrion Lawson.
Στα 10.000μ. ο Κενυάτης Edward Cheserek, που χαρακτηρίζεται από την ταχύτητά στα τελευταία μέτρα, ήταν ο νικητής με 28.58.92 και δύο δέκατα γρηγορότερος του συναθλητή του στο Oregon, Eric Jenkins, για να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο NCAA στη συλλογή του.
O Cheserek μάλιστα θέλει την Αμερικανική υπηκοότητα και είναι ένας αθλητής που υπολογίζουν στις ΗΠΑ – και αναφέρουν πως πριν πάει εκεί, είχε χρειαστεί για να δώσει κάποιες απαραίτητες εξετάσεις στην Κένυα, να κάνει τρέχοντας πάνω από 100χλμ για να φτάσει στο σχολείο καθώς όλη η περιοχή που ήταν το σπίτι του είχε αποκλειστεί από πλημμύρες.
Ο Κενυάτης Edward Kemboi ήταν ο καλύτερος στους ημιτελικούς των 800μ. με 1.45.58 και ατομικό ρεκόρ. Προκριματικά έγιναν ακόμα σε 400μ. (χρείάστηκαν επιδόσεις κάτω από τα 46 δευτερόλεπτα για την πρόκριση), 400μ. εμπόδια, 1500μ., στηπλ και σκυταλοδρομίες
Στη σφαιροβολία δύο αθλητές έριξαν 20,78μ, με τον Jones να έχει καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Hill. Στο επικοντώ νικητής με 5,60μ ήταν ο Barber.
Την Πέμπτη γίνονται τα αντίστοιχα αγωνίσματα των γυναικών (στο μήκος αγωνίζεται και η Κύπρια Φ.Φωτοπούλου) ενώ σε εξέλιξη είναι τα σύνθετα αγωνίσματα. Το Σάββατο στο ύψος γυναικών αγωνίζονται Γκούσιν – Καλλένου.
-> NCAA