Διήμερη τηλεδιάσκεψη διεξήχθη από πλευράς ΕΑΑ, με επικεφαλής τον Α’ αντιπρόεδρο Dobromir Karamarinov (ενώ ο πρόεδρος κ.Hansen νοσηλεύεται με εγκεφαλικό) αλλά και τον Περικλή Ιακωβάκη επικεφαλής της επιτροπής αθλητών.

Όπως αναφέρθηκε μετά και στην τηλεδιάσκεψη αθλητών (->εδώ) η ΕΑΑ προχώρησε στην ανάλογη ενημέρωση για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα και άλλες διοργανώσεις.

Η ενημέρωση της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας για το Παρίσι

Η Ευρωπαική Ομοσπονδία συνεχίζει να προχωράει τις διεργασίες με το αρχικό χρονοδιάγραμμα (με ημερομηνίες 25-30 Αυγούστου 2020) ενώ ζητήθηκε μελέτη εναλλακτικών σεναρίων, συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης αναβολής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις γνωμοδοτήσεις των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των εταίρων, των αθλητών καθώς και των σχετικών εθνικών και τοπικών κυβερνητικών αρχών στη Γαλλία.

Το μείζον πρόβλημα είναι ότι το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή έχουν πληγεί αρκετά από τον κορωνοιό.

“Είναι σαφές ότι ζούμε σήμερα σε πρωτοφανείς περιόδους που απαιτούν από εμάς να είμαστε ευέλικτοι, ανοιχτοί και ρεαλιστές. Πάνω απ ‘όλα, η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών, των αξιωματούχων, των οπαδών, των εθελοντών, του προσωπικού και όσων εμπλέκονται στον ευρωπαϊκό αθλητισμό πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα “, δήλωσε ο Karamarinov.

Ο Περικλής Ιακωβάκης σημείωσε ότι πολλοί αθλητές επιθυμούν να προχωρήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπως είχε προγραμματιστεί.

Τι κοιτάνε EAA & Παρίσι

Φαίνεται πλέον πως, εάν υποχωρήσει εγκαίρως η πανδημία, για πολλούς λόγους η πρόθεση κι επιθυμία είναι να γίνει η διοργάνωση στο 2020, αν όχι στις αρχικές ημερομηνίες, κάπως αργότερα. Εναλλακτικά, που ήταν και η αρχική σκέψη, θα πήγαινε σε ίδιες ημερομηνίες το 2021, εφόσον συμβεί το ίδιο με τους Ολυμπιακούς – καθώς αν γίνουν νωρίς οι Ολυμπιακοί και παραμείνει το παγκόσμιο, θα είναι δύσκολο να γίνει και Ευρωπαϊκό έστω και λίγο πιο μετά.

Η ευκαιρία για το στίβο

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα αποτελεί μια ευκαιρία “να σωθεί η χρονιά” αγωνιστικά, να δώσει αγωνιστική διέξοδο στους αθλητές αλλά και να γίνει το επίκεντρο ελλείψει άλλων μεγάλων διοργανώσεων καθώς και να δώσει κίνητρο και στις Ευρωπαικές Ομοσπονδίες να έχουν αγωνιστική δράση το καλοκαίρι, εφόσον πάντα οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Νέες αλλαγές σε άλλες διοργανώσεις

Όπως ανακοίνωσε η EAA, το Ευρωπαϊκό χειμερινών ρίψεων που ήταν να γίνει στις 21-22/3 στη Leiria 2020 τελικά ματαιώνεται.
Για το 2021 πάμε πλέον στο ευρωπαικό κύπελλο 10.000μ. που ήταν να γίνει στις 6/6 στο Λονδίνο (για 3η συνεχή χρονιά) αλλά και το ευρωπαικό βουνού που θα γινόταν στις 4/7 στο Cinfaes.
Και οι 3 είναι ετήσιες διοργανώσεις. 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 16-19 Ιουλίου στο Rieti της Ιταλίας, δεν θα πραγματοποιηθεί το 2020.
Το σχεδόν σίγουρο σενάριο είναι πάντως πως οι αγώνες θα ματαιωθούν και θα κυλήσουν κατά μια διοργάνωση (δηλαδή το 2022 στο Rieti και το 2024 στην Ιερουσαλήμ).

Υπενθυμίζουμε πως έχει αναβληθεί και το παγκόσμιο Κ20, με ανακοίνωση για αναβολή, πάντως είναι αβέβαιη η διεξαγωγή του.

-> Καλεντάρι 2021

Προηγούμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη αθλητών: Θέληση για δράση και Ευρωπαικό
Επόμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη αθλητών και στην Κύπρο, στις 27/3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ