Ήταν 30 Αυγούστου του 1987 στο παγκόσμιο στη Ρώμη όταν η εμβληματική Stefka Kostadinova είχε περάσει τα 2,09μ. στο ύψος. Το ρεκόρ αυτό είχε αντέξει στο χρόνο έχοντας …γλυτώσει στα τέλη της δεκαετίας του 2000 από Bergqvist, Vlasic, Friedrich και Chicherova – ενώ πιο μετά φαινόταν πως θα μπορούσε να το απειλήσει η Lasitskene.

Στον αγώνα του Diamond League στο Παρίσι, η 23χρονη Ουκρανή Yaroslava Mahuchikh αφού πρώτα έκανε ένα μεγάλο άλμα στα 2,07μ. και ατομικό (είχε 2,06μ. στον κλειστό και 2,05μ, στον ανοικτό) μετά τοποθέτησε τον πήχυ στα 2,10μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια!

-> εξέλιξη WR
-> all-time top

Η Mahuchikh είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου και ήταν 3η στους Ολυμπιακούς όπου βέβαια τώρα στοχεύει στην κορυφή.

Στο Tokyo νικήτρια ήταν η Ρωσίδα Lasitskene, ενώ η Nicola MCDermott-Olisayers που ήταν 2η και τώρα έκανε 2,01μ. και η 19χρονη Σέρβα Angelina Topic που ισοφάρισε το ατομικό της με 1,98μ., είναι οι πλέον υπολογίσιμες.

“Νιώθω φανταστικά γιατί ήταν ένα απίστευτο άλμα, και τα κατάφερα στην πρώτη μου προσπάθεια. Ήταν πραγματικά απίστευτο, ακόμη περισσότερο γιατί πήδηξα μόνο 2,07m. στη δεύτερη προσπάθειά μου, και ήταν ήδη το προσωπικό μου καλύτερο. Η προπονήτριά μου μου είπε ότι ίσως θα έπρεπε να σταματήσω λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων που έρχονται – φυσικά αυτό είναι πιο σημαντικό – αλλά ένιωσα μέσα μου ότι μπορούσα να το κάνω και, για να είμαι ειλικρινής, ήθελα να δοκιμάσω το Παγκόσμιο Ρεκόρ – και το έκανα στην πρώτη μου προσπάθεια.

Φυσικά, έχουμε κάνει πολλή δουλειά με τους προπονητές μου, πολύ σκληρή δουλειά, επίσης για να αναρρώσω από έναν μικρό τραυματισμό πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τώρα που είμαι υγιής, είμαι έτοιμη να αγωνιστώ και έσπασα το δικό μου ρεκόρ εδώ στο Παρίσι, όπου ο κόσμος ήταν πολύ υποστηρικτικός.

Ανυπομονώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ. Είμαι βέβαιη ότι θα είναι ένας μεγάλος αγώνας, και ακόμη καλύτερη ατμόσφαιρα – αλλά ξέρω ότι θα είναι δύσκολος και θα είναι πολύ ανταγωνιστικός. Σε ένα μεγάλο event όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει πραγματικά να είσαι ψυχικά δυνατός, και όπως λέει η προπονήτριά μου, είναι μια γιορτή και πρέπει οπωσδήποτε να την απολαύσεις.”

Προηγούμενο άρθροΟι ομάδες σκυταλοδρομιών για Παρίσι
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο συνθέτων Α/Γ & Κ18 (Πάτρα) 6-7.7.2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ