Η γκρίνια φαίνεται πως έπιασε τόπο. Έπειτα από την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ με την οποία απαιτούσε λύσεις στα προβλήματα που έχουν μαζευτεί ένα βουνό, υπεγράφη απόφαση για την εκταμίευση 600.000 ευρώ.

Πρόκειται για έναντι προκαταβολής της τακτικής επιχορήγησης, το ύψος της οποίας σημειωτέον ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί, ενώ μετά βίας θα καλύψει τις «τρύπες» που έχουν δημιουργηθεί στα οικονομικά της ομοσπονδίας που είδε τον πρώτο 1,5 μήνα της χρονιάς να περνά χωρίς να μπαίνει ευρώ στο ταμείο της.

Με αυτό το ποσό θα καλυφθούν δύο μήνες από τα οδοιπορικά των αθλητών του σχεδιασμού και των προπονητών, ενώ όπως όλα δείχνουν η συνέχεια θα είναι εξίσου δύσκολη. Με δεδομένο πως τα χρήματα από τις χορηγίες θα μπουν στο ταμείο της ομοσπονδίας τον Ιούνιο, έως τότε θα πρέπει να κάνουν… δεήσεις στο ΣΕΓΑΣ για το πότε θα εκταμιεύονται ποσά από την επιχορήγηση.

Εννοείται πως η πρόσφατη πρόταση της ομοσπονδίας για να υπάρχει τακτική ροή χρημάτων από την Πολιτεία, προκειμένου να μπορεί να γίνει σωστός προγραμματισμός, έπεσε στο κενό. «Πταίσμα» θα πει βέβαια κανείς, από τη στιγμή που καλά- καλά δεν έχει ξεκαθαριστεί το ύψος της κρατικής επιχορήγησης, καθώς αναμένονταν κάποια συμπληρωματική ενίσχυση. Στο ΣΕΓΑΣ εκτιμούν ότι συνολικά τα χρήματα από την Πολιτεία θα είναι φέτος 2.200.000 ευρώ, τη στιγμή που πέρυσι ήταν τα διπλάσια και το 2012 επτά εκατ. ευρώ!

Προηγούμενο άρθροΤίποτα δεν τελείωσε για την Alptekin –Η IAAF πάει στο CAS την Ολυμπιονίκη των 1.500 μ.
Επόμενο άρθροΝυστέρι για την Λεδάκη –Ένα μήνα εκτός δράσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ