Το Gala της ABAF, που πλέον αριθμεί 19 χώρες-μέλη, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Τιτάνια, παρόντος και του προέδρου της IAAF, Sebastian Coe.

Ως κορυφαίοι της χρονιάς για τη Βαλκανική Ένωση, βραβεύτηκαν η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου και ο ΤουρκοΑζέρος Ramil Guliyev – που κέρδισε εμφατικά με με 19.76 το 200αρι στο Βερολίνο. 
Καλύτεροι ανερχόμενοι αθλητές αναδείχθηκαν η Βουλγάρα Aleksandra Nacheva (τριπλούν) και ο Ουκρανός Mikhaylo Kokhan (σφυροβολία). 

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Παναγόπουλος αναφέρθηκε στις αξίες, που παρακίνησαν και του ιδρυτές των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου. 
(->ιστορικό)

“Όταν, το 1929, ο Δημήτριος Δάλλας, εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ, πρότεινε την καθιέρωση των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο καινούριος αυτός θεσμός θα ξεπερνούσε περιόδους έντονων αντιπαραθέσεων και πολεμικών συγκρούσεων στα Βαλκάνια και θα εξελισσόταν σε γέφυρα ειρήνης και φιλίας ανάμεσα στους λαούς και τις χώρες μας

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο στίβος οφείλει να λειτουργεί με βάση αξίες και όχι οικονομικά οφέλη. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το άθλημα μας οφείλει πρωτίστως να υπηρετεί τις ανάγκες των αθλητών και των προπονητών και όχι εκείνες των μάνατζερ. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κυρίαρχο σώμα στο στίβο οφείλουν να είναι οι Εθνικές Ομοσπονδίες και όχι καλά πληρωμένοι γραφειοκράτες. 

Σε μία εποχή έντονης κοινωνικής και οικονομικής αστάθειας, γνωρίζουμε καλά ότι ο στίβος δεν αποτελεί απλώς διέξοδο για την κοινωνία. Αποτελεί μία σταθερή βάση, πάνω στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε μία υγιέστερη και καλύτερη ζωή.

Ακριβώς γι΄ αυτό, στον θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους στο στίβο. Να διασφαλίσουμε το χαρακτήρα, τις αξίες και αρχές του αθλήματος μας. Να εργαστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι μέτρο των πάντων πρέπει να είναι ο άνθρωπος”

(φωτογραφίες: eurokinissi)

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Coe στην Αθήνα – σε Καλλιμάρμαρο, ΠτΔ και εγκαίνια βαλκανικού μουσείου στίβου
Επόμενο άρθροΒιωματικά Εργαστήρια Για Εκπαιδευτικούς από την ΚΟΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ