Η Βούλα Παπαχρήστου διατήρησε τα σκήπτρα της στη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων! Στην Οστράβα σήμερα στη Β’ ημέρα των αγώνων, με το πρώτο της άλμα στο τριπλούν σημείωσε 14,40 μ. (+1,2) και ήταν με διαφορά η νικήτρια. Η Παπαχρήστου είχε στη συνέχεια δύο άκυρα άλματα, προσγειώθηκε στα 13,98 μ. στην τέταρτη προσπάθεια της, ενώ άφησε τις δύο τελευταίες προσπάθειες.
«Οι οδηγίες του προπονητή μου ήταν να κάνω στην πρώτη προσπάθεια ένα απλό και τεχνικό άλμα, ώστε να ξεμπερδέψουμε με το χρυσό μετάλλιο. Αυτό κι έκανα. Έγιναν τα 14,40 μ. Οι άλλες δεν μπορούσαν να πηδήσουν τόσο. Μετά ρίσκαρα για το μεγάλο άλμα. Δεν γινόταν, όμως. Είχαμε πει να ρισκάρω κι αν βγει, βγήκε. Αν όχι, πάλι χαρούμενοι είμαστε. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν άσχημος, λόγω της βροχής που είχε πέσει. Είμαι ευτυχισμένη, που πήρα για δεύτερη φορά την 1η θέση. Στους επόμενους αγώνες μου φέτος, θα προσπαθήσω πολύ να καταρρίψω το ρεκόρ Ευρώπης (Νέων, 14,79). Είχα έλθει με αυτόν τον στόχο, αλλά δεν βοήθησαν οι συνθήκες. Κάθε τόσο διακοπές για τις εκκινήσεις, για τις απονομές. Είχα κρυώσει. Γιʼ αυτό σταμάτησα. Καλά να είμαι, και πιστεύω πως μπορώ να πετύχω το ρεκόρ», τόνισε η Παπαχρήστου, που αποφάσισε να μην λάβει μέρος στο αγώνισμα του μήκους.
Δεύτερη ήταν η συναθλήτρια της υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γκεοργκι Πομάσκι, η Ρουμάνα Toma με 13,92 μέτρα.
-> VIDEOS
Στον τελικό της δισκοβολίας η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου ήταν 4η με 53,43 στην πέμπτη της βολή.
«Πρώτος στόχος ήταν η πρόκριση στον τελικό. Τον πέτυχα. Μετά να μπω στην οκτάδα. Το κατόρθωσα κι αυτό. Στη συνέχεια, κυνήγησα μια θέση στην εξάδα. Ηλθε η 4η. Είναι πολύ καλή θέση σʼ ένα πρωτάθλημα Ευρώπης. Είχα πει, όμως, ότι ακόμη πιο πολύ μʼ ενδιέφερε να πετύχω ατομικό ρεκόρ. Δεν τα κατάφερα. Μας τα χάλασε λίγο ο καιρός. Νοιώθω μια μικρή απογοήτευση, διότι η 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο δεν ήταν μακριά. Τα λέμε σε δύο χρόνια, στο επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων», είπε η Αναγνωστοπούλου. Η Γερμανίδα Fischer, αφού εξασφάλισε τη νίκη της, στην τελευταία της προσπάθεια έριξε 59,60 μ.
Στην 5η θέση στα 10.000 μ. με 34’15″15 τερμάτισε η Ράνια Ρεμπούλη και βελτίωσε το 34’46”7 , που κατείχε η Δήμητρα Παπασπύρου, από το 1986!
«Δεν περίμενα τέτοια επίδοση. Ηθελα να καταρρίψω το ρεκόρ, είχα δουλέψει γιʼ αυτό, πίστευα πως θα τα καταφέρω, αλλά όχι κι έτσι. Ηταν ευνοϊκές οι συνθήκες, εκτός από λίγη υγρασία που είχε. Ευχαριστώ τον προπονητή μου», είπε η αθλήτρια του Δημήτρη Θεοδωρίδη.
Με 32’18″05 νικήτρια και με ρεκόρ αγώνων ήταν η Abdullayeva (Αζερμπαιτζαν).
-> Αποτελέσματα
Στα προκριματικά των 200 μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας ήταν άνετα ο νικητής της 4ης και τελευταίας σειράς με 20″85 (-0,4μ/”) και έχει συνέχεια αύριο στις 12:30 και στις 19:05 με τον τελικό καλώς εχόντων των πραγμάτων. Και ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης πέρασε όμως στον ημιτελικό, με χρόνο, καθώς τερμάτισε σε 21″42 (-0,9μ/”)
Για την Κύπρο η Ραμόνα Παπαιωάννου -μετά τα 100μ – αγωνίστηκε στα 200μ όπου έτρεξε σε 24″41 με πάνω απο 2μ κόντρα, ενώ με 24″23 έκλεισε η πρόκριση.
Μεγάλη μάχη στο 10θλο με τον Βέλγο van der Plaetsen να επικρατεί με 8157β μόλις για 5β του Λευκορώσου Mikhan ποθυ παρλίγο να κάνει την ανατροπή στο 1500αρι, ενω ο Σέρβος Dudas ήταν 3ος με 8117β.
Στα 800μ ο Kszczot στο 2ο 400αρι πήρε πρωτοπορία και άντεξε στο τέλος την επίθεση του Ισπανού Lopez, κερδίζοντάς τον με 1’46″71 για 22 εκατοστά. Στις γυναίκες εξαρχης ηγήθηκε η Ρωσίδα Arzhakova που πέρασε σε 58″61 και τερμάτισε σε 1’59″41, ενώ η Lavric στην τελική ευθεία “κλάταρε” και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες αθλήτριες αναλώθηκαν σε σπρωξίματα.
Στο μήκος με 8,08 νικητής ο Ρώσος Menkov.
Το πρωί του Σαββάτου πέρα από τα ημιτελικά των 200 μ, έχουν ελληνική παρουσία και τα προκριματικά στη δισκοβολία με τον Γιώργο Τρέμο. Στα προκριματικά στο μήκος γυναικών θα είναι η Κύπρια Νεκταρία Παναγή, ενώ στο τριπλούν στα προκριματικά θα είναι ο Κύπριος Παναγιώτης Βόλου, αλλά και ο Teddy Tamgho…