Αν κάποιο αγώνισμα εμπεριείχε το στοιχείο της κόντρας και της έκπληξης σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν ήταν άλλο από το ύψος των ανδρών. Και οι Έλληνες άλτες επιβεβαίωσαν απόλυτα την πρόβλεψη κάνοντας… αερομαχίες πάνω από τον πήχη. Την ίδια ώρα, λίγο πιο πέρα ο Κώστας Φιλιππίδης έκανε τις δικές του μοναχικές, αλλά πάντα εντυπωσιακές «πτήσεις» στο επί κοντώ, ενώ και στα δύο αγωνίσματα κάποιοι πιτσιρικάδες έδωσαν πολύ καλά δείγματα.
Το ύψος έκλεψε αναμφισβήτητα την παράσταση το απόγευμα του Σαββάτου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Από τη μία η αγωνιστική ετοιμότητα του Αντώνη Μάστορα, από την άλλη η επανεμφάνιση του Δημήτρη Χονδροκούκη και βέβαια η πιστοποιημένη καλή κατάσταση του Κώστα Μπανιώτη και η πάντα σημαντική παρουσία του Κυριάκου Ιωάννου.
Τελικά ήταν οι δύο πρώτοι εκείνοι που έμειναν ως το τέλος στον αγωνιστικό χώρο, μονομαχώντας πάνω από τον πήχη. Ψηλότερα από όλους έφτασε ο Δημήτρης Χονδροκούκης. Ως άλτης της Κύπρου πλέον, πέρασε τα 2,32 μ. δείχνοντας ότι έχει βρει πάλι τον παλιό καλό εαυτό του, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε μία φορά και στα 2,34 μέτρα.
Ο Αντώνης Μάστορας από την άλλη, έκανε ξανά τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, να χαμογελάσει από ικανοποίηση. Ο άλτης που ήδη είναι στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έφυγε από το ΣΕΦ έχοντας κάνει την καλύτερη «πτήση» της ζωής του. Πέρασε τα 2,30 μ. (φώτο) και έγινε ο τέταρτος Έλληνας που ξεπερνά αυτό το φράγμα σε κλειστό στίβο, μετά από τον Λάμπρο Παπακώστα, τον Χονδροκούκη και τον Κώστα Μπανιώτη.
Στη συνέχεια ο Μάστορας δοκίμασε στα 2,34 μ., χωρίς όμως επιτυχία. Ίσως να έχει την ευκαιρία να το αποπειραθεί και πάλι στον επόμενο αγώνα του, στο μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ, που θα είναι και ο τελευταίος πριν από την Πράγα.
Ο Μπανιώτης πέρασε τα 2,20 μ., αλλά. Δεν κατάφερε να συνεχίσει ψηλότερα, όπως και ο Ιωάννου, ενώ δύο πιτσιρικάδες είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν. Με άλμα στα 2,06 μ., ο Αντώνης Μέρλος και ο Θεόδωρος Αλεξιάδης επιβεβαίωσαν το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων.
Ο Φιλιππίδης 5,65 μ.
Ο Κώστας Φιλιππίδης από την άλλη, παρά τη… μοναξιά της κορυφής, φροντίζει πάντα να δίνει τον καλύτερο εαυτό του και όταν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, παρότι η νίκη θα ήταν εύκολη υπόθεση για εκείνον.
Αυτή τη φορά, πέρασε τα 5,65 μ. και δοκίμασε στη συνέχεια τα 5,75 μ., δείχνοντας ότι το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε πριν από λίγες ημέρες δεν είναι ικανό για να ανακόψει τις «πτήσεις» του.
«Τα δύο άλματα μου στα 5,75 μ. ήταν πολύ καλά, θα μπορούσα να το είχα περάσει. Αύριο νωρίς το πρωί αναχωρώ για Πολωνία και την Τρίτη θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου, ενώ στις 25 θα αγωνιστώ στο Μάλμε», είπε μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ. Μάλιστα, ο Φιλιππίδης ήταν αλάνθαστος στα 5,35 μ., 5,45 μ., 5,55 μ. και 5,65 μ., καθώς η πρώτη φορά που έπεσε ο πήχης σε άλμα του ήταν όταν δοκίμασε στα 5,75 μέτρα.
Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Μανώλης Κάραλης. Ο πιτσιρικάς πέρασε τα 5,05 μ., συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ, επιβεβαίωσε με κάθε τρόπο το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε την τύχη του στα 5,15 μ., ύψος το οποίο θα αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας αν το περνούσε.
Στη σφαιροβολία, τη μεγαλύτερη βολή πέτυχε ο έφηβος Κυριάκος Ζώτος, που ήταν νικητής με 16,68 μέτρα.
Διαβάστε ακόμη
Ζεστός αλλά από… πυρετό ο Τσάτουμας -Έφτασε τις 10 νίκες
Δεν φτάνουν πια τα πανελλήνια ρεκόρ στην Μαρινάκου -Το «έσπασε» στα 1.500 μ. αλλά θέλει κι άλλο
Το… farewell tour του Περικλή και ο κακός χαμός στα 400 μ. γυναικών
Το γκρουπ των πανελληνίων ρεκόρ -Παπαμιχαήλ, Τσαμουδάκης και Βαΐτση έκαναν το θαύμα τους
Και τώρα Πράγα η Κοκλώνη -Ολοένα και ξεγλιστρά το όριο από τον Στεργιούλη