To παγκόσμιο ρεκόρ στα 20 χιλιόμετρα βάδην παραμένει ρωσική υπόθεση. Η Όλγα Κανίσκινα είναι η νέα κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών, αντικαθιστώντας στην πρώτη θέση της λίστας την επίσης Ρωσίδα Ολυμπιάδα Ιβάνοβα.
Η Κανίσκινα πραγματοποίησε χρόνο 1:25.11 στον τελικό του ρωσικού πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στην πόλη Άντλερ.
Η 23χρονη βαδίστρια είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια της απόστασης και μετά το παγκόσμιο ρεκόρ, το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Την προηγούμενη κορυφαία επίδοση είχε πετύχει η Ιβάνοβα με 1:25.41 κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Ελσίνκι. “Χρυσή” Ολυμπιονίκης στα 20 χλμ. είναι η Αθανασία Τσουμελέκα.
Πηγη: Sport24
Eδω ομως υπαρχει και ..αντιλογος.
“Δύσκολα θα αναγνωριστεί ως παγκόσμιο ρεκόρ η επίδοση της Κανίσκινα στα 20χλμ βάδην, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της η ρωσική ομοσπονδία στίβου.
Η ρωσική ομοσπονδία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ” δυστυχώς αυτός ο χρόνος δύσκολα θα αναγνωρισθεί ως παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς μια από τις παραμέτρους για την επιβεβαίωσή του είναι και η παρουσία τριών κριτών, αναγνωρισμένων από την IAAF”.
Το Σάββατο (23/2) η Ολγα Κανίσκινα είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στα 20χλμ βάδην με επίδοση 1 ώρα 25 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, στο πλαίσιο του ρωσικού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην πόλη Αντλερ. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ανήκει στην συμπατριώτισσά της Ολιμπιάντα Ιβάνοβα (1.25.41) και την είχε σημειώσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ελσίνκι τον Αύγουστο του 2005.
Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς η περιοχή ήταν γεμάτη από χιόνια και έπρεπε να καθαρισθούν οι δρόμοι, για να μπορούν να τρέξουν οι αθλητές.”
πηγη:sport.gr