Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) θα βραβεύσει και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία* (3.Δεκεμβρίου) τους αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στο 2014. Η εκδήλωση γίνεται στο Athens Ledra Hotel και θα ξεκινήσει στις 19:00, με απευθείας τηλεοπτική από την ΝΕΡΙΤ Sports έως τις 20:00.

Από το στίβο, οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα βραβευτούν είναι οι Γιώργος Κωστάκης, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Δημήτρης Ζησίδης, Κωνσταντίνος Καμάρας, Αγίμ-Δημήτρης Ντομγιόνι, Χρήστος Κουτούλιας, Στράτος Νικολαίδης, Χρήστος Κάπελας και Συμεών Κορόξενος καθώς και οι: Μαρία Σταματουλά, Στυλιανή Σμαραγδή, Ανθή Λιάγκου καιΔέσποινα-Μαρία Βουδουρίδου

Ειδική τιμητική διάκριση θα δοθεί στον Γιάννη Χατζήμπεη, που έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Φρανκφούρτη. Ο αθλητής του προπονητής του οποίου είναι ο Βασίλης Κρομμύδας, τερμάτισε τον αγώνα (3,86 χιλιόμετρα κολύμβησης, 180 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 42,2 χιλιόμετρα μαραθωνίου δρόμου) σε 13 ώρες 46 λεπτά, έχοντας στον ώμο του την ελληνική σημαία.

* Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ’ εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε σχετικό του μήνημα για την ημέρα αυτή τόνισε:
«Συνήθως δεν συνειδητοποιούμε πόσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω κάποιας αναπηρίας, ούτε πόσα προβλήματα έχουν στην καθημερινότητά τους. Είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους και ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ να κάνουμε τα αυτονόητα για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία».

Προηγούμενο άρθροΧριστούγεννα στην Κύπρο για τους Έλληνες Πρωταθλητές
Επόμενο άρθρο10χλμ ΣΔΥΑ (23/11)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ