Τους μήνες που προηγήθηκαν, κατά την σκληρή προετοιμασία, ο Κώστας Φιλιππίδης είχε σίγουρα τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο μυαλό του. Ακόμη όμως και στα καλύτερα σενάριά του δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι θα εξελισσόταν τόσο ονειρεμένα το ντεμπούτο του στο πρώτο Diamond League.

Στην πρεμιέρα του στη Ντόχα, ο Φιλιππίδης πέτυχε τα πάντα. Πέρασε τα 5,82 μ., για να σημειώσει την καλύτερη «πτήση» της καριέρας του σε ανοιχτό στίβο. Κατάφερε να κάνει την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Κέρδισε τον αγώνα, παίρνοντας τους πολύτιμους τέσσερις βαθμούς, που του δίνουν σημαντικό προβάδισμα στην «κούρσα» των διαμαντιών. Κατάφερε να αφήσει πίσω του μεγάλα ονόματα, όπως οι πάντα δυνατοί και γεμάτοι μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις Γερμανοί. Και βέβαια, θα εισπράξει τα 10.000 δολάρια, που είναι το πριμ της νίκης για κάθε μίτινγκ αυτής της σειράς. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει;

Όλα αυτά μάλιστα, τα κατάφερε κάνοντας μόλις ένα άκυρο άλμα στον αγώνα του! Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,40 μ., 5,50 μ., 5,60 μ., 5,70 μ., άφησε τα 5,76 μ. και πήγε στα 5,82 μ., όπου τα κατάφερε με τη δεύτερη προσπάθεια. Μόλις είχε κάνει άλμα δύο εκατοστά πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού και ένα εκατοστό κάτω από το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε το φετινό χειμώνα!

Στη συνέχεια ο Φιλιππίδης προτίμησε να παρακολουθεί τον Malte Mohr να… παιδεύεται να τον κερδίσει. Ο Γερμανός πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 5,82 μ., αλλά έριξε τρεις φορές τον πήχη στα 5,92 μ. και έτσι ήταν δεύτερος. Την Τρίτη θέση πήρε ο συμπατριώτης του Raphael Holzdeppe (5,70 μ.), ενώ ο Bjorn Otto που προερχόταν από δύο εντυπωσιακές νίκες επί του Renaud Lavillenie δεν τα έβγαλε… πέρα με τον Φιλιππίδη. Ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης έμεινε στα 5,50 μ. και την έβδομη θέση.

Για τους άλλους τρεις Έλληνες αθλητές η πρεμιέρα δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν. Ο Κώστας Μπανιώτης σταμάτησε στα 2,24 μ. στο ύψος, όπου δεν κατάφερε να περάσει και με 2,19 μ. πήρε την ένατη θέση. Ο Bohdan Bondarenko χάλασε το… πάρτι των διοργανωτών, αφού ο Ουκρανός πέρασε τα 2,33 μ. για να κερδίσει, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον «γηπεδούχο» Mutaz Barshim (2,30 μ.).

Στον ακοντισμό, ο Σπύρος Λεμπέσης είχε καλύτερη προσπάθεια στα 73,92 μ. που αρκούσαν για την όγδοη θέση. Ο Keshorn Walcott δεν είχε καλύτερη τύχη, αφού ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης έστειλε το ακόντιο στα 79,79 μ. και έμεινε έκτος. Ο Vitezslav Vesely δεν έκανε τις τελευταίες δύο βολές, αλλά δεν κινδύνευσε, αφού ήταν ο νικητής με 85,09 μέτρα. Όσο για τον Andreas Thorkildsen ήταν μόλις τρίτος (81,51 μ.), πίσω και από τον Tero Pitkamaki (82,18 μ.).

Τέλος στο τριπλούν, η καλύτερη προσπάθεια του Δημήτρη Τσιάμη ήταν στα 16,53 μ., άλμα που του έδωσε την έβδομη θέση. Όσο για την πρώτη θέση, όπως αναμενόταν, εκεί είχε… κλείσει ραντεβού ο Christian Taylor, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να προσγειώνεται στα 17,25 μ. στο τελευταίο του άλμα.

Προηγούμενο άρθροΠαγκύπριοι Ε/Ν 2013
Επόμενο άρθροΗ απίστευτη κυρία Reese των 7,25 μ.!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ