Σε προγραμματισμένη συνάντηση στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο ΓΓ Βασίλης Σεβαστής βρέθηκαν με μέλη των εθνικών ομάδων και προπονητές τους.

Απευθυνόμενος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σε όλους τους διαμήνυσε πως:

Δέσμευση όλων μας: θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι τελευταίοι που θα θιγούν από αυτή την απίθανη και απίστευτη μείωση της χρηματοδότησης να είναι οι αθλητές και προπονητές.
Ελπίζω να μην χρειαστεί. Δεν είμαστε σε θέση να πούμε ακριβώς γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Εαν τυχόν έχουμε και νέο κύμα (COVID) και δεν διεξαχθεί ο ΑΜΑ τίποτα δεν είναι βέβαιο, ελπίζουμε όμως ότι δεν θα χρειαστεί.”

Άλλα βασικά σημεία που στάθηκε η ηγεσία της Ομοσπονδίας ηταν ότι:

  • Ο σχεδιασμός θα παραμείνει ίδιος και με όποιες προσθήκες όσων το δικαιούνται από εμφανίσεις στο 2020.
  • Θα αυξηθεί το κονδύλι που αφορά το σύστημα πριμοδότησης των αθλητών
  • Πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο ένας αθλητής/-τρια, που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές για την Επιτροπή Αθλητών.

Ο κος Παναγόπουλος επανέλαβε και ορισμένα από όσα ειπώθηκαν το πρωι στη συνέντευξη Τύπου (->εδώ) τονίζοντας σε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι:

“Έχουμε τη χαρά να είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα εκτεταμένο αγωνιστικό πρόγραμμα. Θα πραγματοποιηθούν όπως είπαμε και στις τηλεδιασκέψεις μας όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα, με νέους κανόνες, με το Υγειονομικό πρωτόκολλο που δημιουργήσαμε μαζί με ειδικούς επιστήμονες και εγκρίθηκε και ήδη είναι επίσημο κείμενο της Πολιτείας, μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (->εδώ) ή του ΣΕΓΑΣ.
Το σημαντικό όμως είναι ότι αυτοί οι νέοι κανόνες δεν επηρεάζουν ούτε τη φύση και τη δομή ούτε τα χαρακτηριστικά του κάθε αγωνίσματος”…

Αναφέρθηκε και πάλι στις κινήσεις της Ομοσπονδίας κατά την πανδημία, στα προβλήματα της μειωμένης χρηματοδότησης κ.α.

Σε σχέση με τα θέματα χρηματοδότησης σε συνάρτηση με τις μεγάλες διοργανώσεις του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου είπε επίσης:

“Οι δικοί μας χορηγοί κάποιοι έχουν αποχωρήσει και κάποιοι έχουν αναστείλει το συμβόλαιο μέχρι να δουν τι θα γίνει. Εαν κάποιος χορηγεί ένα γεγονός όπως είναι ο Μαραθώνιος της Αθήνας και αμφιβάλλει για το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι, είναι φυσικό, αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα σε μας, κυρίως ρευστότητας.

Η διεξαγωγή των αγώνων μας του Ημιμαραθωνίου, του Μαραθωνίου, δεν θα γίνει με τον όγκο των συμμετεχόντων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, για λόγους υγειονομικής προστασίας. Θα έχουμε πολύ λιγότερους δρομείς στους μαζικούς αγώνες και με περίεργη διαδικασία (εκκινήσεις με απόσταση δρομέων μεταξύ τους κλπ)
Αυτό σημαίνει επίσης πάρα πολύ μεγάλο περιορισμό των εσόδων.”

Προηγούμενο άρθροΚανονικά το αγωνιστικό πρόγραμμα – πρόταση έκτακτης επιχορήγησης από ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθροMission impossible στο Όσλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ