Μια εβδομάδα έμεινε για το 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο, με τις συμμετοχές ακόμα να κλείνουν κατόπιν προσκλησεων σε ορισμένα αγωνίσματα.
Σε κάθε περίπτωση μπορούν να λάβουν μέρος έως 3 αθλητές-τριες ανά χώρα (με 4η σε περίπτωση wild card για κατόχους τίτλου ή νικητές Diamond League).

Η παγκόσμια Ομοσπονδία από το προηγούμενο παγκόσμιο άλλαξε το σύστημα με τα 2 όρια, έχει θέσει ένα κι επίσης έναν αριθμό-στόχο ανά αγώνισμα – για δρόμους έως 5000μ., άλματα και ρίψεις.
(100μ. & 200μ.: 56 , 400μ. & 800μ.: 48 , 1500μ. & στηπλ : 45 , 110μ./100μ. εμπ. & 400μ. εμπ.: 40, Άλματα, ρίψεις, σύνθετα: 32)

Όπου δεν είχαν καλυφθεί με επιτεύξεις ορίων (ή ισοδύναμα όπως νικητές Ηπείρων) οι θέσεις, η IAAF προχώρησε σε αποστολή προσκλήσεων στους αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις μέχρι τον αριθμό αυτό, που θα έπρεπε να απαντηθούν εντός 24 ωρών.

Απο εκεί και πέρα, για τις περιπτώσεις μη αποδοχής ή ακυρώσεων, η IAAF έχει όπως αναγράφεται στους σχετικούς κανονισμούς της διαδικασίας (δείτε->εδώ) την ευχέρεια να επιλέξει τους επόμενους όπως και σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί προσθήκη και δείχνει μαλλον αυστηρή σε αυτό (“Upon refusals or cancellations, the next eligible athlete will be identified at the sole and exclusive discretion of the IAAF. Where required, amendmends to the Final Entries will be made directly by the IAAF”)

Ετσι, πέραν όσδων έκαναν τα όρια (δέίτε->εδώ) η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια, η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος και η Λίλη Αλεξούλη στο μήκος μαζί με την Κύπρια Νεκταρία Παναγή, έλαβαν σε πρώτη φάση προσκλήσεις (που έφτασαν την Τετάρτη το βράδυ στην Ομοσπονδία) που βέβαια έγιναν αποδεκτές, ενω μαζί πρόσκληση έλαβε και ο Λυκούργος Τσάκωνας για τα 100μ. – όμως θα κάνει μόνο 200μ.

Η Γρηγορία Κεραμιδά βρίσκεται στην επόμενη θέση των 56 για τα 200μ., με 23.25, φαίνεται πάντως -ως τώρα τουλάχιστον- να την εχει παρακάμψει η IAAF στη β΄φάση καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί πριν το μεσημέρι από την Ομοσπονδία της Αυστραλίας ότι έλαβε και αποδέχθηκε πρόσκληση για αθλήτριά της που είχε 23.26.
Οπότε, σίγουρα υπάρχει τουλάχιστον κάποια με αποδοχή και μάλλον να πρέπει να ελπίζει αν υπάρξει και άλλη, μήπως γίνει κάτι τελευταία στιγμή.

Το παραδοξο ειναι οτι ο ΣΕΓΑΣ και η αθλήτρια δεν γνωρίζουν κάτι για το θεμα. Εαν δηλαδη εκκρεμει η πρόσκληση της Κεραμιδα ή αν εχει προσπεραστεί τελικα η αθλήτρια. Πάντως γενικα επικρατει μια ασάφεια ως προς το πως στέλνονται οι προσκλησεις απο την IAAF (δείτε πως έχουν οι λίστες στο roadto.de)

Άγνωστο παραμένει ακόμα τι θα γίνει στο ύψος ανδρών, όπου ο στόχος είναι 32 θέσεις, 27 έχουν το όριο και ο Tamberi με 2,28μ. έχει επίσης δικαίωμα ως πρωταθλητής Ευρώπης ενώ υπάρχουν ακόμα 10 αθλητές με αυτή την επίδοση, μεταξύ τους και ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Η Κυπριακή Ομοσπονδία δεν είχε λάβει πάντως πρόσκληση σε πρώτη φάση – ενώ είχε για την Παναγή.
Δύσκολα θα γίνει κάτι με τη Ναταλία Ευαγγελίδου στα 800μ., φαίνεται πως προσκλήθηκε πάντως αθλήτρια του Καναδά με μόλις 1εκ. καλύτερη επίδοση

Επίσης, ο ΚΟΕΑΣ ανακοίνωσε και την Νταγκμάρα Χάντζλικ στην ομάδα. Η 30χρονη με καταγωγή από την Πολωνία, που είχε λάβει μέρος πριν 2 μήνες στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης με την Κύπρο, εχει πλέον την Κυπριακή υπηκοότητα και όλα τα διαδικαστικά τακτοποιημένα και με τα 2:42.12 που είχε κάνει στον Μαραθώνιο της Λεμεσού θα αγωνιστεί στο Λονδίνο.

Προηγούμενο άρθροΤο Πανελλήνιο Νέων στις 29-30 Ιουλίου στη Λάρισα
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο Νέων 2017 (Λάρισα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ