Οι αρχικές δηλώσεις συμμετοχής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Doha, δόθηκαν στη δημοσιότητα:

-> Athletes by event and season’s best (ανά αγώνισμα βάσει SB)
-> Entries by country and event (ανά χώρα) ανανεωμένες

Σχεδόν 2000 αθλητές, από 209 χώρες, βρίσκονται στις δηλώσεις συμμετοχών – περίπου στον αριθμό στόχο που είχε οριστεί για κάθε αγώνισμα.
Πέραν των σκυταλοδρομιών οι περισσότερες συμμετοχές είναι, όπως προβλεπόταν άλλωστε, στο αγώνισμα του Μαραθωνίου.

Πολυπληθή φυσικά και τα 100μ., όπου επιπρόσθετα υπάρχουν αρκετές μοναδικές συμμετοχές χωρών με αθλητή χωρίς όριο και βέβαια υπάρχει και ένας επιπλέον προκριματικός γύρος για τις περιπτώσεις αυτές.

Στις συμμετοχές συνολικά εμφανίζονται 95 χώρες με έναν άνδρα αθλητή και 52 με μια γυναίκα αθλήτρια – στις περισσότερες περιπτώσεις δίχως όριο. Η διοργανώτρια χώρα, Κατάρ, θα έχει 10 άνδρες (συν δύο σκυταλοδρομίες) και 2 γυναίκες.

Σε αρκετές περιπτώσεις σε δηλώσεις αγωνίσματος υπάρχει και 4η (ή 5η σε περιπτώσεις wild card) από ισχυρές χώρες, που ακόμα δεν έχουν καταλήξει πλήρως ποιοι-ες 3 θα λάβουν μέρος ή και για περίπτωση απροόπτου.

Πολυπληθέστερη φυσικά είναι η ομάδα των ΗΠΑ με πάνω από 150 άτομα. Η Μ.Βρετανία με πάνω από 70 μέλη, πάνω από 60 έχουν η Κίνα, η Γερμανία, η Ιταλία και ακολούθως κοντά στα 50 η Αυστραλία, η Γαλλία, η Τζαμάικα, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Κένυα.

Στους 29 ανέρχονται αθλητές που μετέχουν ως ανεξάρτητοι – Authorised Neutral Athletes (“ΑΝΑ”) με ειδική άδεια – και τη Ρωσία να παραμένει σε διαθεσιμότητα.
Υπάρχει και μια περίπτωση πρόσφυγα ως Athlete Refugee Team (“ART”). Στις ιδιαίτερες περιπτώσεις χωρών με εκπροσώπηση είναι το Νότιο Σουδάν αλλά και η Παλαιστίνη.

Για πρώτη φορά θα γίνει μεικτή σκυταλοδρομία 4χ400μ. Στα ιδιαίτερα του πρωταθλήματος βέβαια, το προχωρημένο όχι μόνο της σεζόν αλλά και της ώρας διεξαγωγής (ακόμα και μεταμεσονύκτια) λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, χωρίς πρωινό πρόγραμμα.
Σημειώνεται πως η τοπική ώρα είναι ίδια με Ελλάδος.
-> Πρόγραμμα/infos


Προηγούμενο άρθροΕκτός παγκοσμίου η Παπαχρήστου
Επόμενο άρθροΚαι η Παναγή στο παγκόσμιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ