Όως ήταν λογικό και αναμενόμενο, το μέλλον των πρώτων καθορισμένων πανελληνίων πρωταθλημάτων του 2021 (βάδην, ανώμαλος καθώς και κλειστός αλλά και ημιμαραθώνιος) θα κριθεί ανάλογα με τα μέτρα που θα ισχύουν κοντά στην περίοδο διεξαγωγής τους.

-> Αγωνιστικός προγραμματισμός 2021

Τόσο το τι θα επιτρέπεται για τη διεξαγωγή αγώνων και με περιορισμούς σε αριθμό ατόμων, αλλά επίσης και το τι θα επιτρέπεται σε μετακινήσεις (και λαμβάνοντας υπόψιν και τις επιπλέον δυσκολίες για μετακίνηση – διαμονή – σίτιση κ.α.) θα καθορίσουν το τι θα γίνει και σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα πριν τις νέες ανακοινώσεις για τις 7 Ιανουαρίου και μετά – που και πάλι πιθανόν να μην αρκούν.

Πρώτιστο ζητούμενο είναι πάντως πότε και πως θα επιστρέψει η οργανωμένη άθληση και η λειτουργία των σωματείων…

Βάδην

Το πανελλήνιο 35χλμ βάδην που είναι για τις 24/1 στα Μέγαρα, είναι ίσως και το πιο πιθανό λόγω της σχετικά μικρής συμμετοχής. Βέβαια τουλάχιστον η ημερομηνία πιθανόν να χρειαστεί μετάθεση.

Να σημειωθεί ότι για 28 Φεβρουαρίου έχει οριστεί το πανελλήνιο 20χλμ Α/Γ.

Ανώμαλος

Για τις 31 Ιανουαρίου είναι το πανελλήνιο ανωμάλου στα Τρίκαλα. Πρόκειται για μια αρκετά πολυπληθή διοργάνωση, ιδιαίτερα με την κατηγορία Κ16 μέσα και πιθανόν εαν μπορέσει να γίνει, να χρειαστούν περικοπές μικρότερων κατηγοριών ή άλλες εναλλακτικές λύσεις ενώ και χρονικά πιθανόν να πάει στις ..σύνηθεις ημερομηνίες του, γύρω στο μήνα πιο μετά δηλαδή.

Κλειστός

Αν και δεν αναφέρεται ακόμα κάτι από ΣΕΓΑΣ, η διοργάνωση που είναι προγραματισμένη για τα μέσα Φεβρουαρίου, σαφώς προκαλεί προβληματισμό.
Το παγκόσμιο μπορεί να ακυρώθηκε για το 2021 (δείτε->εδώ) αλλά το Ευρωπαικό στις 4-7 Μαρτίου, παραμένει στο πρόγραμμα και ενισχύει την επιθυμία στο να υπάρξει τουλάχιστον η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση που χρονικά δεν έχει και περιθώρια.

Όμως ως κλειστός χώρος, αν διατεθεί το ΣΕΦ θα έχει πολλούς περιορισμούς, ενώ τα άτομα, αθλητές-προπονητές και εργαζόμενοι, είναι πολλά.
Έτσι θα είναι γρίφος αν και υπό ποιές συνθήκες θα γίνει. Επίσης αν θα γίνει γενικότερα και οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα στον κλειστό φέτος…

Και μην παραβλέπουμε φυσικά ότι οι αθλητές παραμένουν αδρανείς ή ελλιπώς προπονημένοι, κάτι που κάνει το όλο εγχείρημα κατά πολύ δυσκολότερο.

Ημιμαραθώνιος

Αρκετά πιο αργά αλλά σίγουρα καθόλου επισφαλής η μεγάλη μαζική διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, στις 21 Μαρτίου. Μαζί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα που βέβαια είναι πιο ευέλικτο. Άλλωστε φέτος έγινε, κατόπιν αναβολής και ύστερα ματαίωσης της διοργανωσής, μόνο του.
(Υπάρχει και η εκκρεμότητα ως πανελλήνιο πρωτάθλημα για τον Μαραθώνιο, που θα ήταν το πρώτο της σεζόν, για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, αλλά δύσκολα θα επανενταχθεί)

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

Σχετικά με τα ερωτήματα που υποβάλλουν εκπρόσωποι Σωματείων, προπονητές κ.λπ., αναφορικά με τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 35χλμ. Βάδην Ανδρών – Γυναικών (Μέγαρα, 24 Ιανουαρίου 2021, καθώς και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος (Πηγή Τρικάλων, 31 Ιανουαρίου 2021), από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώνεται ότι:

Αποφάσεις σχετικά με τη διεξαγωγή των παραπάνω Πρωταθλημάτων στις προκαθορισμένες ημερομηνίες ή τυχόν μετάθεσή τους, θα ληφθούν μετά τις ανακοινώσεις της Πολιτείας, για την άρση ή τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021

Προηγούμενο άρθροΑπεβίωσε ο Στράτος Μολυβάς
Επόμενο άρθροΟ αγωνιστικός προγραμματισμός της Κύπρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ