Την ώρα που άλλοι μπορεί να κυνηγούν κάποιο όριο, υπάρχουν και εκείνοι που περιμένουν μία… πρόσκληση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Γιατί παραδοσιακά, τα τελευταία χρόνια, οι αθλητές των συνθέτων αγωνισμάτων και οι ομάδες των 4Χ400 μ. χρειάζονται μία τέτοια για να βρεθούν στο μεγάλο ραντεβού.

Την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε την τελική λίστα συμμετοχών και στις δύο περιπτώσεις, κάτι που προκύπτει από επιδόσεις τόσο κατά την προηγούμενη σεζόν, όσο και την τρέχουσα.

Έτσι, στην Πράγα την επόμενη εβδομάδα θα βρεθούν για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και οι δύο νικητές των συνθέτων αγωνισμάτων της προηγούμενης διοργάνωσης, ο Eelco Sintnicolaas και η Nana Djimou. Όμως, ο πρώτος θα έχει να αντιμετωπίσει τον Adam Sebastian Helselet, ο οποίος είναι κορυφαίος φέτος στον κόσμο στο έπταθλο με 6.164 βαθμούς.

Ούτε όμως η Djimou θα έχει εύκολη αποστολή. Απέναντί της θα βρει την κορυφαία φέτος στο πένταθλο Yana Maksimava (4.742 β.), η οποία ήταν δεύτερη στην προηγούμενη διοργάνωση, την παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου στο αγώνισμα, Νadine Broersen, αλλά πάνω από όλα την Katarina Johnson Thompson, η οποία κάνοντας ξεχωριστά κάποια αγωνίσματα έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες με επιδόσεις που θα μπορούσαν να της δώσουν μετάλλιο ακόμη και στο μήκος και το ύψος.

Συνολικά 30 αθλητές, 15 γυναίκες και άλλοι τόσοι άνδρες, θα πάρουν μέρος στα σύνθετα αγωνίσματα. Όσο για τα 4Χ400 μ., θα πάρουν μέρος συνολικά δέκα ομάδες. Στους άνδρες θα εκπροσωπηθούν οι: Μ. Βρετανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Βέλγιο και Τσεχία και στις γυναίκες οι: Γαλλία, Ουκρανία, Μ. Βρετανία, Ρωσία, Πολωνία και Τσεχία.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΜία τρελή ιστορία: Πώς ένας φωτογράφος βοήθησε τον Storl να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής
Επόμενο άρθροΗ Beitia θέλει να διατηρήσει τον τίτλο της στη Πράγα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ