Η βαλκανική Ομοσπονδία ανήρτησε και επίσημα τις πόλεις διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της και τις αποφάσεις που έλαβε κατά το ετήσιο συνέδριο της που έγινε φέτος πριν δύο εβδομάδες στην πόλη Batumi της Γεωργίας, με 16 Ομοσπονδίες παρούσες (πλέον η ABAF έχει 16 κράτη-μέλη, συν το Κόσσοβο από πέρυσι) υπό την προεδρεία του Βούλγαρου Dobromir Karamarinov και με τον πρόεδρο της IAAF Sebastian Coe να δίνει και φέτος το παρών.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της ΕΑΑ Παναγιώτης Δημάκος.

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα των διοργανώσεων αποφασίστηκε να υπάρχει και προκριματικός στα 100μ., όπως και στα 60μ. κλειστού.
-> Κανονισμοί ABAF 2018

Μια νέα διοργάνωση μπαίνει στο πρόγραμμα, οι αγώνες σκυταλοδρομιών, που θα γίνουν στις 14-15 Ιουλίου στο Erzurum (στην ανατολική Τουρκία με υψόμετρο 2000μ.) και θα δώσουν μια παραπάνω ευκαιρία ενόψει Ευρωπαικού (όπου θα πάνε οι 16 καλύτερες ομάδες βάσει μ.ο. των 2 καλύτερων επιδόσεών τους από από 1.1.2017 έως 22.7.2018)

Μια εβδομάδα μετά θα γίνει κορυφαία διοργάνωση, οι βαλκανικοί Α/Γ που ορίστηκαν για τις 20-21 Ιουλίου στη Βουλγαρία, στη Σταρα Ζαγορα (για τρίτη φορά, μετά το 1985 και 2013)
-> Μέλη ABAF & ιστορικό Βαλκανικών Αγώνων

Στις 10.2, η διοργάνωση των Ε/Ν που ξεκίνησε πέρυσι, θα γίνει στη Σόφια, ενώ μια εβδομάδα μετά, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα γίνει το βαλκανικό κλειστού στην Κωνσταντινούπολη – με την ημερομηνία να επηρεάζει βέβαια και τον ούτως ή άλλως προβληματικό προγραμματισμό του πανελληνίου πρωταθλήματος (Μέχρι 19.2 είναι η επίτευξη των ορίων για το παγκόσμιο κλειστού που θα γίνει 1-4.3 στο Birmingham)

Στον ανοικτό στην Τουρκία θα γίνει τόσο το μονοήμερο των Π/Κ στις 9.6 στην Κωνσταντινούπολη, όσο και των Ε/Ν στις 23-24.6 στην Προύσα.
Δεν θα διεξαχθεί καμία διοργάνωση στην Ελλάδα (είχε γίνει το βάδην τις 2 τελευταίες χρονιές στη Φλώρινα),
ενώ στην Κύπρο θα γίνει το Βαλκανικό Μαραθωνίου, στις 18 Μαρτίου στη Λεμεσό, κατά τον 12ο διεθνή μαραθώνιο.

Δείτε πως διαμορφώνεται ως προς τους διεθνείς κυρίως αγώνες το
-> καλεντάρι 2018

Σε κάθε περίπτωση οι ημερομηνίες θα οριστικοποιηθούν από την ΕΑΑ.

Στις 26 Οκτωβρίου θα γίνει στη Σταρα Ζαγορα της Βουλγαρίας το Gala της Βαλκανικής Ομοσπονδίας.
Την επόμενη χρονιά θα γίνει στην Αθήνα, στις 10 Νοεμβρίου, μια ημέρα πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.
Το ετήσιο συνέδριο του 2018 θα έχει προηγηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη.

Προηγούμενο άρθροRun Greece 2017
Επόμενο άρθροStefanidi named European athlete of 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ