Το ευρωπαικό πρωτάθλημα συλλόγων σε ανώμαλο έδαφος, μια διοργάνωση που γίνεται από το 1962, διεξήχθη την Κυριακή 4 Φεβρουαρίο στη Mira της Πορτογαλίας.
-> αποτελέσματα
Ο ΑΟ Μυκόνου έλαβε μέρος τόσο στους άνδρες, όπου ήταν νικήτρια ομάδα πέρυσι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (Καλλίας, Μαγγίνας, Μίνος) όσο και στις γυναίκες όπου ηταν 3η (όμως Παναθηναικός και Πανελλήνιος δεν θέλησαν να λάβουν μέρος)
Στα ομαδικά ο ΑΟ Μυκόνου πήρε τη 19η θέση στους άνδρες και 14η στις γυναίκες, με τη Sporting της Πορτογαλίας να επικρατεί και στις 2 μεγάλες κατηγορίες.
Στους άνδρες, σε απόσταση 10.335μ συμμετείχαν 115 αθλητές και από ελληνικής πλευράς οι Χρήστος Καλλίας (56ος), Δήμος Μαγγίνας (64ος), Γιώργος Μίνος (83ος), Ματθαίος Ματζιάρ (106ος), Θανάσης Παγουνάδης (114ος)
Ο Χρήστος Καλλίας μας είπε σχετικά στο stivoz.gr για τη διοργάνωση αλλά και τη συνέχειά του:
“Μια εμπειρία ζωής σήμερα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων στη Mira της Πορτογαλίας. Πολύ υψηλό επίπεδο με τους πρώτους 40 να κλείνουν τον αγώνα των 10,33 χιλιομέτρων στον ρυθμό του 3’05/χλμ! Η πίστα ήταν όπως της άρμοζε για το επίπεδο του αγώνα, με ιδιαίτερες δυσκολίες. Ευχαριστούμε πολύ το σύλλογο μας ΑΟ Μυκόνου για αυτή την ευκαιρία που μας έδωσε, επόμενος αγώνας πλέον στα Τρίκαλα για το Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο έδαφος. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα ήταν κάτι διαφορετικό αυτό που ζήσαμε σήμερα»
Στις γυναίκες σε απόσταση 6.260μ συμμετείχαν 75 αθλήτριες και για τον ΑΟ Μυκόνου οι Ελευθερία Πετρουλάκη (39η), Σταυρούλα Χρυσαειδή (57η), Μαρία Παρδαλου (70η), Ραφαέλα Παρδαλου (74η).
Η Ελευθερία Πετρουλάκη μας είπε:
“Ήταν μεγάλη χαρά για μένα,να αγωνιστώ σε αυτή την διοργάνωση. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ υψηλός,καθώς όλες οι ομάδες είχαν κατεβάσει τους καλύτερους τους αθλητές. Η πίστα ήταν δύσκολη και εντελώς διαφορετική από τα ελληνικά δεδομένα. Ολοι οι συναθλητες μου και εγώ προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ θερμά τον σύλλογο μου Α.Ο Μύκονου, που κατάφερε να στείλει πλήρη ομάδα και στις δυο κατηγορίες και μου δείχνει έμπρακτα οτι στηρίζει τις αποστάσεις και δίνει ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές να αποκομίσουν τέτοιες εμπειρίες!”
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου γίνεται φέτος και πάλι στην Πηγή Τρικάλων, στις 25 Φεβρουαρίου
-> πληροφορίες