Διήμερο αφιερωμένο στις ρίψεις είναι αυτό το σαββατοκύριακο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με μία διαφορά. Οι υπόλοιποι αγωνίζονται στη Λεϊρία και οι Έλληνες ρίπτες στη Θεσσαλονίκη.

Το Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων διεξάγεται το σαββατοκύριακο στην πορτογαλική πόλη, όμως ελληνική εκπροσώπηση δεν θα υπάρξει στη διοργάνωση, για λόγους οικονομίας.

Αντί αυτού, θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο στάδιο το 1ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων της Ελλάδας, το οποίο εσκεμμένα τοποθετήθηκε στην ίδια ημερομηνία. Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα για την προετοιμασία τους αρκετοί ρίπτες, ανάμεσά τους η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία και ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία.

Ακόμη, το παρών θα δώσει η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων της σφυροβολίας, Ηλιάνα Κοροσίδου, αλλά και ο Γεράσιμος Θεοδώρου σφαιροβολία. Τέλος, στη σφαιροβολία αλλά και τη δισκοβολία έχουν δηλωθεί ο Φράντσι Λατιφλάρι και ο Κυριάκος Ζώτος.

Όσο για την… ευρωπαϊκή έκδοση της ίδιας διοργάνωσης, στη Λεϊρία θα δώσουν το παρών αρκετά μεγάλα ονόματα, με την κόντρα ανάμεσα στον Ολυμπιονίκη της σφυροβολίας Krisztian Pars και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Pawel Fajdek.
Στη διοργάνωση θα υπάρχει και κυπριακή εκπροσώπηση, με τον Απόστολο Παρέλη στη δισκοβολία, αλλά και την Σκεύη Θεοδώρου με τον Κώστα Σταθελάκο στη σφυροβολία.

Το πρόγραμμα των αγώνων στη Θεσσαλονίκη
10:00 Σφαιροβολία (Κ), Δισκοβολία (Π)
11:00 Σφαιροβολία (Π), Δισκοβολία (Κ)
12:00 Σφυροβολία (Κ)
13:00 Σφυροβολία (Π)
14:00 Ακοντισμός (Κ)
14:30 Σφυροβολία (Α/Ε), Σφαιροβολία (Γ/Ν)
15:00 Ακοντισμός (Π)
15:30 Σφαιροβολία (Ε), Δισκοβολία (Γ/Ν)
16:00 Ακοντισμός (Γ/Ν)
16:30 Σφυροβολία (Γ/Ν), Σφαιροβολία (Α)
17:00 Ακοντισμός (Α/Ε)
17:30 Δισκοβολία (Ε)
18:30 Δισκοβολία (Α)

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΑλλαγές σε σκυταλοδρομία και βάδην στο Παγκόσμιο Παίδων- Κορασίδων
Επόμενο άρθροThree-peat με ρεκόρ η Καλλένου, ψηλά και η Γκούσιν στο Κολλεγιακό. Ρεκόρ νεανίδων στα εμπόδια η Hall

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ