Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων (15-19/7), που θα πραγματοποιηθεί στο Κάλι της Κολομβίας, θα γίνουν κάποιες αλλαγές στα αγωνίσματα της σκυταλοδρομίας και στο βάδην Παίδων- 10000 μ.- και κορασίδων- 5000 μέτρα.

Στη θέση της σκυταλοδρομίας Medley Relays (100 μ. Χ200 μ.Χ300 μ. Χ400 μ.), θα πραγματοποιηθεί μια μικτή σκυταλοδρομία 4Χ400 μέτρα. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από δύο παίδες και ισάριθμες κορασίδες, οι οποίοι θα μπορούν να τρέξουν με όποια σειρά επιθυμεί ο τεχνικός της ομάδας. Η μικτή σκυταλοδρομία αναμένεται να τονώσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των συμμετεχόντων, αλλά και των θεατών.

Η διοργάνωση της Κολομβίας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για έναν ακόμη λόγο, καθώς για πρώτη φορά οι βαδιστές θα κριθούν με τον νέο κανονισμό «Pit Lane». Σύμφωνα με τον κανονισμό οι αθλητές μετά τις τρεις κάρτες θα αναγκάζονται να παραμένουν στο Pit Line για ένα λεπτό στα 5.000 μ. και για 2 λεπτά στα 10.000 μέτρα κι έπειτα θα συνεχίζουν τον αγώνα τους. Αν ακολουθήσει νέα κάρτα, τότε θα αποβάλλονται.

Το σημείο Pit Lane θα βρίσκεται στην τελική ευθεία μεταξύ 5ου και 7ου διαδρόμου. Αν ένας αθλητής συγκεντρώσει περισσότερες από τρεις κάρτες, πριν φτάσει στο Pit Lane, θα αποβάλλεται. Οι βαδιστές που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχουν πιάσει τα όρια σε αγώνες όπου θα ισχύει ο κανονισμός «Pit Lane».

Δείτε τα όρια για το Παγκόσμιο Παίδων- Κορασίδων 2015 ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΔύο εβδομάδες και… έφυγε για Ρίο ο Ιωάννου –Απέφυγε τα χειρότερα
Επόμενο άρθροΟι άλλοι ρίχνουν… έξω, οι Έλληνες στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ