Ένας χρόνος αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Αυτή ήταν η αρχική τιμωρία για την υπόθεση του Χαράλαμπου Πιτσώλη. Ευτυχώς όμως, για τον ίδιο αλλά και για την ελληνική αντοχή, η ποινή του μετατράπηκε σε απλή επίπληξη. Λόγω της καθυστέρησης της εκδίκασης της υπόθεσης του από το αθλητικό δικαστήριο, έχασε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Ο Πιτσώλης όμως απαλλάχθηκε και έτσι θα μπορούσε να αγωνιστεί κανονικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10000 μ. και να κάνει ένα δυνατό αγώνα μετά από τόσο καιρό.

Η επιστροφή του συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο και θα μπορούσε να είναι ιδανική, αλλά ο δυνατός άνεμος στα Μέγαρα του στέρησε το ρεκόρ. Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης όμως, έδειξε πως δεν το βάζει κάτω εύκολα. Πριν μερικούς μήνες δεν ήξερε αν θα έχει το δικαίωμα να ξανααγωνιστεί φέτος και πλέον είναι ο χρυσός Πανελληνιονίκης στα 10000 μ. νέων ανδρών και έκτος στους άνδρες με χρόνο 31.42.26. Πλέον έχει το δικαίωμα να κάνει σχέδια για την αγωνιστική δράση του καλοκαίρι.

«Πραγματικά, σήμερα ο άνεμος καθόρισε το αποτέλεσμα. Ήταν από τις πιο δύσκολες κούρσες που έχω κάνει και στο τέλος ξεμείναμε όλοι από δυνάμεις. Τα δώσαμε όλα. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί ήμουν εδώ και έτρεξα. Αυτοί οι δυο μήνες που έμεινα εκτός αγώνων βέβαια μου στοίχησαν αλλά τέλος καλό όλα καλά. Προχωράμε», δήλωσε ο Πιτσώλης.

Σχετικά με την συνέχεια, ο 22χρονος δρομέας είπε: «Τώρα θέλω να τρέξω σε κάποια μίτινγκ που θα γίνουν εντός συνόρων αλλά μεγάλος μου στόχος είναι το καλοκαίρι και τα 5000 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών και νέων ανδρών».

Δημήτρης Κελεπούρης

Προηγούμενο άρθροΤους «σήκωσε» ο άνεμος στα Μέγαρα -Μαγγίνας και Ρεμπούλη οι νικητές
Επόμενο άρθροΜερούσης: Εφικτό το όριο για το Ρίο -Κουράστηκε αλλά το ευχαριστήθηκε στα Μέγαρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ