Έχουν γραφτεί διάφορα τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την απόφαση του CAS, που άνοιξε στον Λασόν Μέριτ το δρόμο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πρόκειται για μια ήττα της ΔΟΕ που το 2008 θέσπισε κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο όποιος αθλητής έχει εκτίσει ποινή για χρήση απαγορευμένων ουσιών, άνω των έξι μηνών, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το CAS είχε αντίθετη άποψη και κάπως έτσι ο Μέριτ – και όχι μόνο αυτός – παρά το γεγονός ότι απουσίαζε για 21 μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους, θα πάρει μέρος στους Αγώνες του Λονδίνου.

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των υποστηρικτών της μίας και της άλλης θέσης: Ο Σεμπάστιαν Κόε θεωρεί ότι οι αθλητές που βρίσκονται θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, πρέπει να τιμωρούνται με ισόβιο αποκλεισμό, από την άλλη, ο επίσης Βρετανός Τζόνοθαν Έντουαρντς, αποδέχθηκε με ικανοποίηση την απόφαση του CAS, καθώς εκτιμά ότι κάθε αθλητής χρειάζεται μια δεύτερη ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, αυτός που δεν νιώθει καθόλου ικανοποιημένος με όσα συμβαίνουν γύρω του είναι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ. Ο Βέλγος ετοιμάζει τροποποίηση του άρθρου 45 σε απάντηση της απόφασης του CAS υπέρ του Μέριτ. «Λυπούμαστε! Κανόνας μας είναι να προστατεύουμε τους αθλητές που είναι ʽκαθαροίʼ. Για τον λόγο αυτό και είμαστε έκπληκτοι, παράλληλα με το γεγονός ότι εκφράζουμε την λύπη μας. Σίγουρα ο κανονισμός θα αλλάξει το 2013. Η ΔΟΕ πρόκειται να διαμορφώσει το άρθρο 45 ανάλογα με την απόφαση που έχει εκδόσει το CAS. Στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις έτσι ώστε η απόφαση να είναι συμβατή με τους κανονισμούς μας», είπε ο Ρογκ.

Κι αν ο Μέριτ βρίσκει πλέον ανοιχτές τις πόρτες για τη διοργάνωση του Λονδίνου, δε συμβαίνει το ίδιο με τον Ντουέιν Τσέιμπερς. Ο Βρετανός ακόμη και αν θέλει να «πατήσει» πάνω στο δεδικασμένο της περίπτωσης του Αμερικανού, θα πρέπει να ξεπεράσει πλέον το εμπόδιο που λέγεται Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι συμπατριώτες του είναι κάθετοι στην συγκεκριμένη περίπτωση και όπως κατ΄ επανάληψη έχουν πει στο παρελθόν δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αθλητών που έχουν τιμωρηθεί για απαγορευμένες ουσίες.
Είναι πολύ πιθανό πλέον ο Τσέιμπερς να προσφύγει κατά της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του επικαλούμενος την περίπτωση Μέριτ.

Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλη συμμετοχή έγινε το 3ο Race for the Cure
Επόμενο άρθροΘετικό ντεμπούτο η Ρήγα σε Μαραθώνιο. Σπουδαίες επιδόσεις στο Σικάγο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ