Το 61ο τεύχος του διμηνιαίου περιοδικού του ΣΕΓΑΣ “Κλασικός Αθλητισμός” σηματοδοτεί μια καινούρια περίοδο στην ιστορία της έκδοσής του, όπως επισημαινει ο πρόεδρος κος Σεβαστής. Επιχειρεί να είναι ζωντανό, ελκυστικό, επίκαιρο.

Το περιοδικό αυτό μεταξύ άλλων ξετυλίγει στιγμές του 28ου Διεθνή Μαραθωνίου Αθηνών -και μιλάει και με τους Έλληνες νικητές Μιχάλη Παρμάκη και Τίνα Κεφαλα αλλά και τον Νίκο Πολιά, ρίχνει ματιά στη Νέα Γενιά στον ελληνικό στίβο τη σεζόν που πέρασε, ξεκινάει μια περιήγηση στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις με τα προβλήματά τους -στις κεντρικές αλλά και στην Πάρνηθα για αρχή-, κάνει απολογισμό της δουλειάς των σωματείων με έμφαση για παραγωγή κι επιστροφή στη Βάση.
Κάνει ενα “ζουμ” στο σύλλογο του ΓΣ Κηφισιας, στον Μιχάλη Μερτζανίδη και στην Αλεξάνδρα Ζάγορα, αλλά και τον Χαιλε Γκεμπρσελασιε και τον Τέντι Ταμγκο, ενω δίνει την ευκαιρία μέσω διαγωνισμού σε εναν νεαρό πρωταθλητή/τρια να πάει Παρίσι μαζί με την εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαικό κλειστού.

Υπο νέα διεύθυνση, ανθρώπους γνωστούς και κοντά στον κόσμο του στίβου (Διεύθυνση: Ιωάννα Πουρλιοτοπούλου, Συντακτική ομάδα: Ρούλα Βλασσοπούλου, Κώστας Ευθυμιάδης, Τόλης Λελεκίδης, και αρχισυνταξια: Κώστας Μπάκος) το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε αθλητικους συλλόγους και προπονητήρια, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ετήσιας συνδρομής σε χαμηλό κόστος.
[δείτε στο facebook to page “Κλασικός Αθλητισμός”]

Επίσης το περιοδικό επιχειρεί να φέρει πιο κοντά τους πρωταγωνιστές με τους αναγνώστες. Πρωταθλητές μας μοιράζονται εντυπώσεις απο την καθημερινότητά τους, αλλα και απαντούν σε ερωτήσεις αναγνωστών.
“Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ σας καλεί να γίνετε μέρος του…παιχνιδιού. Επικοινωνήστε με τους πρωταγωνιστές του ελληνικού στίβου. Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο email klasicosathlitismos@gmail.com μέχρι τις 20/1 και δείτε τις απαντήσεις, που θα σας δώσουν οι αθλητές (ή προπονητές) που επιλέξατε, στο τεύχος Φεβρουαρίου”

Περιέχει συνεντεύξεις με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Κλ.Μαραθωνίου κο Παναγόπουλο, με την κορυφαία αθλήτρια των συνθέτων Αργυρώ Στρατάκη που φέτος αποχώρησε αλλα θα προσφέρει στον Στίβο πλέον απο το γραφείο του Υψηλού Αθλητισμού, και με τον νέο “καπετάνιο” του ελληνικού Στίβου, τον τεχνικό δ/ντη κο Δημήτρη Ευαγγελόπουλο που θέλει να δοθούν ευκαιρίες και να μπουν βάσεις για μια νέα εποχή.

Ο ΣΕΓΑΣ γενικότερα επιχειρεί διαρθρωτικές και οργανωτικές αλλαγές για καλύτερη αξιοποίηση των όσων πόρων, και βελτίωση τομέων δράσεων όπως ο Κλασικός Μαραθώνιος (βασικό θέμα του τεύχους η διοργάνωση αυτή που φέτος προκάλεσε συναισθήματα συγκρίσιμα με των Ολυμπιακών αγώνων), εισαγωγή νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων όπως το Athletics Kids (πρόγραμμα της IAAF για μικρά παιδιά)
“Ο Ελληνικός Αθλητισμός έχει μπει στην πιο κρίσιμη περίοδο της Ιστορίας του, κυρίως γιατι είναι περισσότερο απο εμφανής η έλλειψη στρατηγικής και σχεδίου απο την πλευρά της Πολιτείας”

Προηγούμενο άρθροΙακωβάκης και Κοκλώνη οι κορυφαίοι του 2010
Επόμενο άρθροΠρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ