
Τίποτα δεν ήταν με το μέρος των αθλητών στη Ν. Υόρκη. Το ότι θα αγωνίζονταν ασυνήθιστε ώρες, το πρόγραμμα του τρίτου Diamond League ξεκινούσε το πρωί, το ήξεραν. Ήλπιζαν όμως σε καλύτερο καιρό από τη βροχή και το κρύο που βρήκαν εκεί. Γιατί οι καιρικές συνθήκες «θάμπωσαν» τα διαμάντια.
Σε αυτό το σκηνικό επανήλθε στη δράση η Blanka Vlasic. Στην πρώτη της εμφάνιση από το Σεπτέμβριο του 2011 και έπειτα από αρκετά προβλήματα, η πρωταθλήτρια του ύψους έδειξε από την αρχή πως μπορεί να βρει τον παλιό καλό της εαυτό, καθώς κέρδισε περνώντας το 1,94 μέτρα.
Αντίθετα για την Sanya Richards η επιστροφή δεν έγινε ποτέ. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, που προέρχεται από επέμβαση στο πόδι, πήγε ως το στάδιο, αλλά έπειτα από την προθέρμανση ένιωσε πως δεν είναι ακόμη έτοιμη και αποσύρθηκε. Η Amantle Montsho πάντως της έδειξε πως θα δυσκολευτεί να την ανταγωνιστεί όταν επιστρέψει, καθώς κέρδισε στα 400 μ. με 49.91.
Από αυτούς που δεν… κατάλαβαν τίποτα από τις συνθήκες ήταν η Sandra Perkovic στη δισκοβολία (68,48 μ.) και ο Hagos Gebrhiwet στα 5.000 μ. (13.10.13), οι οποίοι σημείωσαν την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.
Ελεγχόμενες κούρσες, αλλά νικηφόρες, έκαναν ο Tyson Gay στα 100 μ. (10.02) και ο David Rudisha στα 800 μ. (1.45.14). Με αντίστοιχη άνεση κέρδισε η Abeba Aregawi στα 1.500 μ. (4.03.69) και η Veronica Cambell στα 200 μ. (22.53). Στο επί κοντώ, όπου η κατάσταση ήταν πιο επικίνδυνη εξαιτίας των συνθηκών, η Jenn Suhr κέρδισε περνώντας τα 4,63 μέτρα.
H Brittney Reese δεν κατάφερε να κάνει κάτι ανάλογο με το επίτευγμα στη Σανγκάη. Τότε που έπειτα από δύο άκυρα «έσωσε» την παράσταση στο τρίτο άλμα και τελικά έφτασε στα 7,25 μέτρα. Αυτή τη φορά στη Ν. Υόρκη η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του μήκους με δύο άκυρες προσπάθειες και ένα άλμα στα 5,99 μ. αποχαιρέτισε τον αγώνα έπειτα από το τρίτο άλμα. Έτσι άφησε ανενόχλητη την Janay Deloach να κερδίσει (6,79 μ.).
Από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν ακόμη ήταν το 13.19 του Ryan Braithwaite στα 110 μ. εμπόδια, το 21,27 μ. του Ryan Whiting στη σφαιροβολία και το 65,33 μ. της Christina Obergfoll στον ακοντισμό.




