Πριν από περίπου δύο μήνες ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου. Έγραψε το όνομά του δίπλα στον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και έκανε τους πάντες- όχι μόνο εντός συνόρων- να μιλήσουν για εκείνον. Κι όμως, αυτό δεν μεταφράστηκε επιπλέον κέρδος για τον Κώστα Φιλιππίδη, σε ό,τι αφορά τη στήριξη από χορηγούς.

Η τραγική απουσία των εταιρειών που θα μπορούσαν να στηρίζουν τους κορυφαίους αθλητές φάνηκε και από το γεγονός ότι χρειάστηκε να κάνει δημόσια έκκληση ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, προκειμένου να πλησιάσει κάποιος χορηγός τον πρωταθλητή του επί κοντώ.

Εκμεταλλευόμενος τη συνέντευξη Τύπου για το Αthens Street Pole Vault, ο Παναγόπουλος κάλεσε τις εταιρείες να σταθούν δίπλα στον Φιλιππίδη, αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές που αξίζουν την προσοχή τους.

«Θα θέλαμε και θα επιδιώξουμε να αρχίσουμε να έχουμε χορηγούς και για τους αθλητές, όχι μόνο για το ΣΕΓΑΣ. Περιμένω και καλώ τις εταιρείες να πλησιάσουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή μας. Ο Κώστας βρίσκεται στο μεταπτυχιακό σκέλος των σπουδών του ενώ κάνει υψηλό πρωταθλητισμό. Κάθε χρόνο πραγματοποιεί περίπου 30 εμφανίσεις υψηλού επιπέδου. Είναι μία ζωντανή διαφήμιση για το στίβο. Κάνω έκκληση στη χορηγική αγορά να δει περιπτώσεις αθλητών μας που αξίζουν τον κόπο», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Ο προπονητής του Φιλιππίδη, Δημήτρης Κυτέας, έδωσε τη δική του διάσταση για το θέμα των χορηγών. «Ο Renaud Lavillenie πηδάει κάτι παραπάνω γιατί έχει 32 χορηγούς και στρώμα επί κοντώ έξω από το σπίτι του», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφερόμενος στο Γάλλο που το χειμώνα κατέπληξε τον κόσμο σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ περνώντας τα 6,16 μ. στο Ντόνετσκ. «Είναι κάποια πράγματα που σου δίνουν την πολυτέλεια για να είσαι σε υψηλό επίπεδο. Ο Lavillenie για παράδειγμα πήγε προετοιμασία στο Σαν Ντιέγκο. Αφήστε που ο Bolt έκανε νέο συμβόλαιο με την Puma με ενα τρελό πόσο!», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων, εξηγώντας τους παράγοντες που κατά την άποψή του κάνουν τη διαφορά για έναν αθλητή.

Προηγούμενο άρθροΉλιος, θάλασσα και κόντρα παγκόσμιων πρωταθλητών
Επόμενο άρθροΧωρίς τον Otto το Athens Street Pole Vault –Πόσο κοστίζει το μίτινγκ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ