Ο τεχνικός κανονισμός 17.3 για “Παραβίαση διαδρόμου” ή με την προηγούμενη δομή των κανονισμών ο 163.3, είναι ένας κανονισμός που πολλές φορές οριακά -ακόμα κι από ξεκάθαρα καλύτερους αθλητές- έχει στερήσει μεγάλες επιτυχίες κι έχει προκαλέσει συζητήσεις.

(Δείτε ενδεικτικά το ->άρθρο μετά τα πολλά περιστατικά στο προηγούμενο παγκόσμιο κλειστού)

Μια αλλαγή ή σχετική ανοχή ήταν κάτι που ζητούσε πάντα μεγάλο μέρος των αθλητών και φιλάθλων και η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι στις εξαιρέσεις των κανονισμών 17.4 που δεν γίνεται ακύρωση, προστέθηκε η δυνατότητα να πατήσει κάποιος σε στροφή εσωτερικά, μια φορά, τη γραμμή αριστερά σε αγώνα ή τμήμα αγώνα που διεξάγεται εντός διαδρόμων ή και να πατήσει και εντελώς εκτός σε αγώνα που δεν διεξάγεται σε όρια διαδρόμων, εφόσον πάντα δεν παρεμποδίζει ή δεν αποκτά κάποιο πλεονέκτημα.

Ακυρώνεται αν το πράξει δύο φορές στον αγώνα, ή δεύτερη φορά σε άλλο γύρο του ίδιου αγωνίσματος σε διοργάνωση.
Το ίδιο ισχύει και για σκυταλοδρομίες για μια ομάδα, ανεξαρτήτως των αθλητών της.
Σε κάθε περίπτωση η ακύρωση παραμένει άμεση αν πατήσει εξ ολοκλήρου εκτός διαδρόμου εσωτερικά σε αγωνίσματα που διεξάγονται εντός διαδρόμων.

Οι τροποποιήσεις αυτές είναι πλέον σε ισχύ, από 1/11/2021.
Πρόκειται για κανονισμούς που είχαν εγκριθεί κατά το Συμβούλιο στο Τοκυο και έχουν αναρτηθεί ως παράρτημα (->εδώ) και βέβαια θα περιλαμβάνονται στους κανονισμούς 2022.

Δείτε και -> Κατηγορίες, αγωνίσματα & τεχνικά στοιχεία

Προηγούμενο άρθροΓκελαούζος και Μαρινάκου πρωταθλητές στον ανώμαλο
Επόμενο άρθροΦινάλε στη Νέα Υόρκη για world marathon majors – 6 σε 6 εβδομάδες η Flanagan!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ