Σοκ στον παγκόσμιο στίβο με την είδηση του θανάτου του Kelvin Kiptum. Ο 25χρονος Κενυάτης έχασε τη ζωή του και μαζί και ο προπονητής του, ο Hakizimana από τη Ρουάντα, σε τροχαίο στην Κένυα μεταξύ Eldoret και Kaptagat σε μια περιοχή με γνωστά προπονητικά κέντρα.
Ο Kiptum που ήταν και πατέρας 2 παιδιών, ήταν ο οδηγός και φέρεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που έφυγε σε χαντάκι και στο τέλος προσέκρουσε σε μεγάλο δέντρο..

Ο Kelvin Kiptum είχε σημειώσει πριν 4 μήνες παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση του Μαραθωνίου με 2:00.35 (->εδώ) όντας ο πρώτος που κατέβηκε τις 2:01 και διαφαινόταν πως θα απειλήσει το πολυσυζητημένο μεγάλο φράγμα των 2 ωρών και είχε προγραμματίσει αγώνα τον Απρίλιο στο Rotterdam.

Ο πρόεδρός της Seb Coe έγραψε σε ανάρτησή του:
“Είμαστε συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι που πληροφορηθήκαμε την συνταρακτική απώλεια του Kelvin Kiptum και του προπονητή του, Gervais Hakizimana.
Εκ μέρους όλων των World Athletics, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συναθλητές τους και το έθνος της Κένυας.
Μόλις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Σικάγο, το μέρος όπου ο Kelvin σημείωσε το εξαιρετικό παγκόσμιο ρεκόρ του στον Μαραθώνιο, μπόρεσα να επικυρώσω επίσημα την ιστορική του επίδοση.
Ένας απίστευτος αθλητής που αφήνει μια απίστευτη κληρονομιά, θα μας λείψει πολύ”

Προηγούμενο άρθροNew York: Παγκόσμιο ρεκόρ στα εμπόδια η Charlton
Επόμενο άρθροΤο πανελλήνιο κλειστού στις 17-18/2 στο ΣΕΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ