Κι ενώ ο στίβος είναι, βάσει ΚΥΑ σε συνδυασμό με ΓΓΑ, στα ατομικά αθλήματα που επιτρέπονται (εξαιρούνται – δείτε->ΕΔΩ), αρκετά παραμένουν τα ερωτήματα, ακόμα και μετά από κάποιες επιπλέον διευκρινίσεις.

Τα περισσότερα Στάδια ακόμα δεν έχουν ανοίξει – αλλά και όπου έχουν, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει σύγχυση με προηγούμενες και νέες διευκρινίσεις και μάλλον καμία μέριμνα/προτεραιότητα για τους αθλητές σωματείων.

Οι νέες διευκρινίσεις

Σε νεότερη έκδοση διευκρινιστικών οδηγιών από τη ΓΓΑ αναφέρεται πως “ένας προπονητής μπορεί να προπονεί έως δύο αθλητές” – κάτι που βέβαια δεν ξεκαθαρίζει και πολλά πράγματα, ενώ ασαφές είναι και πως καλύπτεται ο εκάστοτε προπονητής.

Επίσης οι νέες οδηγίες αναφέρουν πως “μέχρι νεότερης ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ισχύει η μετακίνηση για ατομική άθληση (SMS με τον κωδικό «6») ώστε να μεταβαίνουν οι αθλούμενοι και αθλητές σε γειτονικές αθλητικές εγκαταστάσεις, εντός του Δήμου κατοικίας τους.”
(Ούτε εδώ αναφέρεται κάτι για προπονητή. Ακόμη, στην ΚΥΑ δεν αναφέρεται τέτοιος περιορισμός εντός Δήμου)

Προβληματικές καταστάσεις

Δυστυχώς, πολλά Στάδια παραμένουν κλειστά ή δεν θα αρκεί η χωρητικότητα, με σωματεία άλλων αθλημάτων και δημότες να αρκούν να υπερκαλύψουν τα 60 άτομα με τους αθλητές του στίβου να μην μπορούν να καλυφθούν.. 

Επιπλέον, πολλοί αθλητές στίβου γυμνάζονταν σε Στάδια γειτονικού Δήμου (κι όχι της κατοικίας που ορίζει η ΓΓΑ) και ανήκουν βέβαια στα αντίστοιχα σωματεία οπότε πιθανόν να έχουν επίσης πρόβλημα.

Ενδιάμεσα ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε διευκόλυνση για τους αθλητές των σωματείων στίβου και φυσικά το πρώτο ζήτημα είναι να ανοίξουν τα Στάδια το δυνατόν περισσότερες ώρες αλλά και πως θα γίνει η διαχείριση.
Είναι θέματα που είχαν προκύψει και στο 1ο lockdown και δεν υπήρξε η κατάλληλη μέριμνα.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, προτεραιότητα θα δίνεται στους αθλητές που θα είναι στις καταστάσεις της ΓΓΑ για προετοιμασία για Tokyo2021 – η λίστα αναμένεται να αναρτηθεί στη ΓΓΑ και θα αναμένουμε αν θα ακολουθήσει μετά άλλη και για τις διοργανώσεις του κλειστού.

Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο σε ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:

– στίβος (έως 60 άτομα, αθλητές και αθλούμενοι, συνολικά, εντός της ανοικτής αθλητικής<br>εγκατάστασης. Ένας προπονητής μπορεί να προπονεί έως δύο αθλητές).

Συστήνεται, όπου υπάρχει περιορισμός χωρητικότητας, ο χρόνος άσκησης να είναι έως μία (1) ώρα.

Μέχρι νεότερης ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ισχύει η μετακίνηση για ατομική άθληση (SMS με τον κωδικό «6») ώστε να μεταβαίνουν οι αθλούμενοι και αθλητές σε γειτονικές αθλητικές εγκαταστάσεις, εντός του Δήμου κατοικίας τους.

Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καιτης Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.
Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους παραπάνω αθλητές γίνεται κατά προτεραιότητα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από αθλούμενους ή άλλους αθλητές και ισχύουν περιορισμοί χωρητικότητας.

Η ομοσπονδία απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, προκειμένου να εκφράσει την ικανοποίηση της, για την Κυβερνητική απόφαση να συμπεριληφθεί τελικά, ο στίβος στα αθλήματα για τα οποία επιτρέπεται η άθληση σε ανοικτές εγκαταστάσεις, κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Για την καλύτερη εφαρμογή αυτής της Κυβερνητικής απόφασης, η ομοσπονδία πρότεινε να ζητηθεί από τις διοικήσεις των σταδίων, που ανήκουν στην αρμοδιότητάς της ΓΓΑ, να διευκολύνουν την εφαρμογή της, σε ό,τι αφορά τον σωματειακό Αθλητισμό, γιατί παρατηρούνται ποικίλα προβλήματα.

Παράλληλα, ο ΣΕΓΑΣ, ζήτησε από την ΓΓΑ να παρέμβει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην ΚΕΔΕ ιδιαίτερα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αθλητές των Σωματείων του Στίβου κατά προτεραιότητα, αν όχι αποκλειστικά, δεδομένου ότι σε ορισμένους Δήμους, τα στάδια είναι κλειστά ή διατίθενται στο κοινό και όχι στα Αθλητικά Σωματεία.

(ανεπισημη, δεν έχει ακόμα αναρτηθεί στη ΓΓΑ)

ΟΑΚΑ
Κατερίνα Στεφανίδη, Βούλα Παπαχρήστου, Μίλτος Τεντόγλου, Μιχάλης Αναστασάκης (&Αγ.Κοσμάς), Κώστας Φιλιππίδης, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (&Αγ.Κοσμάς), Δημήτρης Τσιάμης, Εμμανουήλ Καραλής, Σπυριδούλα Καρύδη, Ανδρέας Πανταζής, Ιωάννα Ζάκκα.

Άγ.Κοσμάς:
Νικόλ Κυριακοπούλου, Κλαούντια-Ελένη Πόλακ,, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Κορίνα Πολίτη, Μαρία Μπελιμπασάκη, Δημήτρης Τσίτσος, Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

Καυτανζόγλειο
Έφη Κολοκυθά, Αντώνης Μέρλος, Οδυσσέας Μουζενίδης, Ελίνα Τζένγκο, Κυριάκος Ζώτος.

Παγκρήτιο
Ειρήνη Βασιλείου.

ΔΑΚ Χανίων
Χρήστος Φραντζεσκάκης, Δήμητρα Γναφάκη

ΔΑΚ Πατρών
Δέσποινα Μουρτά, Αλεξία Πάππας

ΔΑΚ Άργους
Ελπίδα Καρκαλάτου

ΔΑΚ Τρικάλων
Κώστας Ζήκος.

ΔΑΚ Δράμας
Κώστας Δουβαλίδης

ΔΑΚ Μακρυχωρίου
Σοφία Υφαντίδου.

ΔΑΚ Καρδίτσας
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Πένυ Τσινοπούλου.

Καλλικράτεια (& Καυτανζόγλειο)
Οδυσσέας Μουζενίδης, Ελίνα Τζένγκο.

Ζηρίνειο (& ΟΑΚΑ)
Ελισάβετ Πεσιρίδου, Τατιάνα Γκούσιν.

Φιλοθέη (& ΟΑΚΑ)
Ιωάννα Ζάκκα

Παλέ ντε Σπορτ (& Καυτανζόγλειο)
Κώστας Μπανιώτης

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here