Με μια ακόμη ανακοίνωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επικυρώνει την αφαίρεση μεταλλίων και ακύρωση αποτελεσμάτων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 που όπως και από αυτών του 2012 υπάρχουν συνεχείς ανακοινώσεις και δημοσιοποιήσεις ονομάτων για παραβάσεις doping. Αυτές προέκυψαν μετά από επανελέγχους που ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2015, σε δείγματα αθλητών από τις κορυφαίες διοργανώσεις (τα οποία παραμένουν διαθέσιμα για 10 χρόνια) ενόψει των Αγώνων στο Ρίο αλλά και διευρυμένους ελέγχους.

Μεταξύ αυτών επιβεβαιώθηκε και το θετικό δείγμα της Πηγής Δεβετζή σε στανοζολόλη και η αφαίρεση του χάλκινου μεταλλίου που είχε καταφέρει με 15,23μ. στο τριπλούν.
Βέβαια αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως καθώς και το δείγμα από το παγκόσμιο του 2007 είχε βρεθεί θετικό και ακυρώθηκαν οι επιδόσεις της για 2 χρόνια από 31/8/2007.
Δείτε σχετικά -> ΕΔΩ

Πέρα από την Anna Chicherova -που είχε ήδη ανακοινωθεί- και ήταν 3η στο ύψος, τόσο η συμπατριώτισσά της Yelena Slesarenko που ήταν 4η με 2,01μ όσο και η 5η με 1,99μ. Vita Palamar από την Ουκρανία, ανακοινώθηκαν επίσης θετικές – και έτσι με 1,99μ. επίσης η Αμερικανίδα Chaunte Howard από 6η βρίσκεται …3η! (Hellebaut και Vlasic ήταν οι πρώτες με 2,05μ.)

Οι ΗΠΑ παίρνουν κι ένα ακόμα χάλκινο, με τον Derek Miles στο επικοντώ με 5,70μ., καθώς θετικό βρέθηκε και το δείγμα του Denys Yurchenko που ήταν 3ος επίσης με 5,70μ., πίσω από τους Hooker και Lukyanenko.

Μπορείτε να δείτε τις περιπτώσεις doping:
-> στις μεγάλες διοργανώσεις
-> αθλητών Ελλάδος /Κύπρου

Προηγούμενο άρθροΟι καλύτεροι αλλά και ελληνική βράβευση στην εκδήλωση της IAAF στις 2/12
Επόμενο άρθροΣε Κύπρο και Σερβία για προετοιμασίες

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ