Ο Μίλτος Τεντόγλου υπερασπίστηκε τον τίτλο του και έφερε το 2ο χρυσό στο Μόναχο για την Ελλάδα (αφού η ημέρα είχε ξεκινήσει με το χρυσό της Ντρισμπιώτη) και το 13ο στην ιστορία της διοργάνωσης.

-> Αποτελέσματα

Με αρκετό παλμό στην εξέδρα και πολλές ελληνικές παρουσίες, ο τελικός για τον Τεντόγλου ξεκίνησε με ένα λίγο άκυρο άλμα αλλά στη συνέχεια έκανε 3 άλματα, το ένα καλύτερο από το άλλο, που όλα θα αρκούσαν για τη νίκη (δεν έκανε καν τα τελευταία 2).

Με 8,23μ., 8,35μ. και 8,52μ. δεν έδωσε περιθώρια αμφισβήτησης. Για τριτη του φορα ξεπερασε τα 8;50μ., σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και κατά 5 εκατοστά ρεκόρ αγώνων (που είχε ο Γερμανός Reif από το 2010). Ο αθλητής του Γ.Πομάσκι είχε κερδίσει και το 2018, με 8,25μ. τότε.

Τώρα 2ος ήταν ο Σουηδός Thobias Montler με 8,06μ., με ίδια επίδοση αλλά υπερτερώντας στο επόμενο καλύτερο άλμα από τον Pommery. Μάλιστα ένσταση των Γάλλων έφερε πιο μετά τη θέση για το βάθρο, καθώς και ο Βρετανός Jacob Fincham-Dukes είχε κάνει επίσης 8,06μ. και θα ήταν αυτός 2ος, αλλά έγινε επανεξέταση και το πόδι είχε περάσει το όριο στο πάτημα του άλματος αυτού.

Η απονομή μάλιστα μετατέθηκε από το τέλος της ημέρας για την επόμενη – μάλλον πριν την έναρξη σε χώρο, κοντά στο κοινό, στο Ολυμπιακό Πάρκο (αλλάζει από ημέρα σε ημέρα)

Οι δηλώσεις του Τεντόγλου στην ΕΡΤ:

«Ηταν ένας πολύ καλός αγώνας για μένα. Εκανα αυτό που ονειρευόμουνα. Βγήκε το μεγάλο άλμα, πήρα το χρυσό με νέο ρεκόρ αγώνων και καλύτερη επίδοση στον κόσμο κι έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Πραγματικά ήταν υπέροχα.

Είχα πει το πρωί στα παιδιά στο ξενοδοχείο της ομάδας μας, εάν ξεκινήσω με άκυρο, μην φοβάστε δεν χάνω! Είναι λίγο πιο εύκολο μετά το πρώτο άκυρο να ελέγξεις την κατάσταση κι αυτό έκανα. Ηταν φανταστικός ο κόσμος είχα και εξέδρα στο μήκος και τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Είχαν έρθει η οικογένειά μου οι φίλοι μου τα παιδιά της ομάδας μας. Πραγματικά ήταν υπέροχα.

Τώρα θα δουλέψουμε για το επόμενο παγκόσμιο. Δεν θα το αφήσω να μου ξεφύγει του χρόνου. Και δεν έχει σημασία αν κάποιες φορές χάνουμε. Ολοι χάνουμε.

Στον προκριματικό ήμουν σε καλή μέρα, τώρα στον τελικό ήταν όλα διαφορετικά. Είμαι συνέχεια σε βάθρο στους μεγάλους αγώνες κι αυτό είναι κάτι σημαντικό. Στο μυαλό κάθε άλτη του μήκους υπάρχουν τα 9μ. και αυτό είναι κάτι που το σκέφτομαι κι εγώ… Συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Συγχαρητήρια στην Αντιγόνη (σ.σ. Ντρισμπιώτη) για το χρυσό της και αύριο (σ.σ. σήμερα) όλοι να υποστηρίξουμε στον τελικό της την Κατερίνα (σ.σ. Στεφανίδη) στη δική της προσπάθεια. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη».

Προηγούμενο άρθροMunich: Χρυσή η Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην
Επόμενο άρθροMunich: 6ο χρυσό η Perkovic – 12η θέση η Αναγνωστοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ