Αν και η IAAF έκανε ότι μπορούσε για να τις εξοντώσει, η Edna Kiplagat είχε πολύ καλό… οδηγό επιβίωσης. Έχοντας ήδη βιώσει τι σημαίνει ο παγκόσμιος τίτλος, όταν τον κατέκτησε το 2011, η Κενυάτισσα ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να αντέξει. Και τα κατάφερε.

Η δρομέας έγραψε διπλή ιστορία. Όχι μόνο πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά έγινε η πρώτη γυναίκα που διατηρεί τον παγκόσμιο τίτλο στο μαραθώνιο. Η Kiplagat άφησε την Valeria Sterano να κάνει τη… βρώμικη δουλειά και την κατάλληλη στιγμή, μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν μπουν στο στάδιο την πέρασε και τερμάτισε πρώτη σε 2ωρ.25.44.

Η Ιταλίδα, που έτρεξε με γενναίο τρόπο οδηγώντας στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας επιβραβεύθηκε για αυτό, καθώς με 2ωρ.25.58 πήρε το αργυρό μετάλλιο, με την Kayoko Fukushi να ανεβάσει και την Ιαπωνία στο βάθρο (2ωρ.27.45).

Η Αστροπεκάκη
Στο αγώνισμα υπήρχε και ελληνική συμμετοχή καθώς η Πόπη Αστροπεκάκη ήταν ανάμεσα στις μαχήτριες του μαραθωνίου που… επέζησαν. Η αθλήτρια που έκανε το ντεμπούτο της στις μεγάλες διοργανώσεις ξεκίνησε γρήγορα, δείχνοντας σε ρυθμό για να βελτιώσει το ρεκόρ της, αλλά δεν κατάφερε να τον κρατήσει ως το τέλος. Παρόλα αυτά τερμάτισε σε 2ωρ.47.12, για να πάρει την 29η θέση.

Τραγική επιλογή της IAAF
Με την υψηλή θερμοκρασία και το ποσοστό υγρασίας να «διαλύει» τις αθλήτριες, αναρωτιέται κανείς τι σκεφτόταν η IAAF όταν αποφάσισε να διεξαχθεί το μεσημέρι το αγώνισμα του μαραθωνίου. Η επιχείρηση… εξόντωσης των δρομέων έπιασε τόπο πάντως, αφού το αγώνισμα είχε κακές επιδόσεις και πολλές αθλήτριες να εγκαταλείπουν αφού δεν άντεξαν τις συνθήκες, ανάμεσά τους και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, Tiki Gelana.

Ό,τι θέλετε να ξέρετε για τη διοργάνωση
http://www.stivoz.gr/?p=28141

Προηγούμενο άρθροΑντίπαλος της έσπασε τη μύτη!
Επόμενο άρθροΜόσχα: 1η ημέρα, απόγευμα-Live

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ