Την Παρασκευή το απόγευμα, στο Σύνταγμα, με το 6ο Protergia Athens Street Pole Vault από τις 7:00 μ.μ. είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το φετινό πάρτι του επί κοντώ γυναικών με την παρουσία κυρίως της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου αλλά και πολλές ακόμα καλές αγωνιστικές παρουσίες (->startlist) και μετάδοση από την κρατική τηλεόραση

Πρόκειται για καλό αγωνιστικό τεστ που ανήκει στα μίτινγκ της ευρωπαϊκής και φυσικά γίνεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για εξωστρέφεια του στίβου και την προσέλκυση νέου κοινού που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των αθλητριών.

Ο πήχης θα τοποθετηθεί αρχικά στα 4,00μ. και στη συνέχεια τα ύψη θα πηγαίνουν κατά σειρά στα: 4,20μ., 4,36μ. 4,46μ. 4,56μ., 4,66μ. 4,73μ., 4,80μ.. Μετά ο πήχης θα ανεβαίνει ανά 5 εκατοστά.

Η χρυσή ολυμπιονίκης και η 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια θέλουν να αποδείξουν πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν καλού επιπέδου θέαμα μέσω του συναγωνισμού τους και παράλληλα να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την προετοιμασία τους, όπως και οι άλλες αθλήτριες φυσικά, ενόψει του μεγάλου φετινού στόχου τους.

Σπουδαίες θα είναι και οι διεθνείς συμμετοχές με τις Yarisley Silva (CUB), Robeilys Peinado (VEN), Holly Bleasdale-Bradshaw (GBR)

Ο φετινός αγώνας θα είναι αφιερωμένος στον Ρήγα Ευσταθιάδη, έναν άνθρωπο που αποτέλεσε μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του αγωνίσματος και ξεχώρισε με τις επιδόσεις του.

Αξιζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας γίνεται χάρη και στην πολύτιμη βοήθεια της Protergia (εταιρία του ομίλου “Μυτιληναίος”) που είναι αποφασισμένη να μπει για τα καλά και σε άλλες διοργανώσεις στίβου.

Στην κεντρική συνέντευξη Τύπου, όπου παραβρέθηκαν οι δύο σταρ του φετινού μίτινγκ και φυσικά και οι άλλοι βασικοί συντελεστές του αγώνα αποσαφηνίστηκαν αρκετές λεπτομέρειες.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο μέλος της οικογένειας του ΣΕΓΑΣ, τη Protergia, η οποία αποτελεί ονομαστικό χορηγό της διοργάνωσης και επίσημο χορηγό όλων των δράσεων της.
Στο πάνελ των ομιλητών ήταν επίσης η διευθύντρια στρατηγικού marketing και επικοινωνίας της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Βίβιαν Μπουζάλη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΝΔΑ, Βασίλης Μηνούδης και φυσικά οι αθλήτριες.

Ο Κώστας Παναγόπουλος τόνισε πως:
“Είμαι χαρούμενος που και φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Πλέον έχουμε πρόσθετη ενέργεια χάρη στο νέο μας χορηγό, την Protergia, μια μεγάλη και σημαντική εταιρεία του Ομίλου “Μυτιληναίος”, που επέλεξε να γίνει μέρος και μέλος της οικογένειας του ελληνικού στίβου. Πέρα από αυτό, όμως, είναι ξεχωριστό το γεγονός ότι στον φετινό αγώνα θα δούμε κορυφαίες αθλήτριες όπως η ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακοπούλου. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι την Protergia για την επιλογή της να στηρίξει τις δράσεις του ΣΕΓΑΣ και ιδιαίτερα αυτόν τον αγώνα και φυσικά θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Αθηναίων για τη σταθερή του συνεργασία μαζί μας, που μας επιτρέπει να κάνουμε πράγματα μαζί”.

Εχει επίδραση στην κοινωνία

Η ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη είπε:
“Χαίρομαι που θα αγωνιστώ για μία ακόμη φορά στο Protergia Athens Street Pole Vault, είναι μόλις η δεύτερη φορά μου στη διοργάνωση και υπάρχει ακόμη μεγάλος ενθουσιασμός. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, όμως, πέρα από τις επιδόσεις και τα άλματα, χαίρομαι γιατί αυτός ο αγώνας έχει επίδραση στην κοινωνία και αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Τα τελευταία χρόνια τα παιδάκια πηγαίνουν στα σωματεία και ζητούν να κάνουν επί κοντώ. Αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό, δείχνει ότι δεν κάνω απλά ένα άθλημα, αλλά προσφέρω κάτι παραπάνω με τις επιτυχίες.
Είχαμε δύσκολη χρονιά, αλλά πλέον είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζω πως την Παρασκευή θα είμαι σε θέση να κάνω προσπάθειες στο πανελλήνιο ρεκόρ. Με τον προπονητή μου αποφασίσαμε πως σε περίπτωση που κάνω ρεκόρ αγώνα, να δώσω ένα ποσό στο “Μαζί για το παιδί”.

Από την πλευρά της η παγκόσμια Νικόλ Κυριακοπούλου (μητέρα πλέον, επιστρέφει με αξιώσεις πλέον στη δράση):
“Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι κοντά σας. Χαρούμενη για την συμμετοχή της Protergia, γιατί χωρίς την παρουσία της ίσως να μην γινόταν ο αγώνας. Είναι η πρώτη φορά που θα πάρω μέρος στη διοργάνωση. Μια σπουδαία διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να έρθει κοντά στο άθλημα. Το επί κοντω στη χώρα μας είναι πολύ δυνατό τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Θα δώσουμε έναν πολύ όμορφο αγώνα και με το χειροκρότημα του κόσμου πιστεύω πως θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε τις επιδόσεις μας”.

Η Βίβιαν Μπουζάλη (διευθύντρια στρατηγικού marketing και επικοινωνίας της “Μυτιληναίος”) είπε:
“Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα, καθώς αποτελεί και την επίσημη έναρξη της συνεργασίας μας με τον ΣΕΓΑΣ για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι. Παρακολουθώ την προσπάθεια σας πολλά χρόνια τώρα. Έχετε ένα πολύ πιστό κοινό, θαυμαστές και αυτό οφείλεται στο ότι έχετε προσφέρει πολλά στον αθλητισμό με τη δράση σας. Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές αθλήτριες. Θαυμάζω και τα δύο κορίτσια που με πείσμα, υπομονή και προσπάθεια ξεπερνούν τα εμπόδια που μπορεί να έχει μια πορεία στον αθλητικό βίο. Και χαίρομαι που μπορούμε πλέον μέσα από την ευρύτερη συνεργασία μας να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι τόσο στην προσπάθεια των αθλητριών όσο και του ΣΕΓΑΣ.
Η εταιρεία μας είναι κοντά στον αθλητισμό και έχει αγκαλιάσει σημαντικές πρωτοβουλίες αθλητικών γεγονότων με στόχο να δώσει τη δική της ενέργεια τόσο σε αθλητές όσο και σε απλούς πολίτες που συμμετέχουν σε αυτά. Σαν εταιρεία είναι σημαντικό η επιχειρηματική μας δραστηριότητα να συμπορεύεται με την προσφορά στην κοινωνία. Και μέσα από τη νέα αυτή σχέση πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα. Χαίρομαι που είμαστε κοντά σας και εύχομαι να είμαστε για πολλά, πολλά ακόμη χρόνια”.

Ο Βασίλης Μηνούδης (μέλος ΔΣ ΟΠΑΝΔΑ) είπε:
“Παρότι προέρχομαι από το χώρο του βόλεϊ, η αγάπη για το στίβο και ο σεβασμός στους αθλητές είναι δεδομένη. Θέλω να μεταφέρω τις ευχές του Δημάρχου και του προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ για μια επιτυχημένη διοργάνωση. Είναι χαρά του Δήμου που συμβάλει ως διοργανωτής. Χαρά μας να στηρίζουμε ένα αγώνισμα που έχει φέρει τόσες πολλές επιτυχίες. Ευελπιστούμε πως η προσπάθεια της ομοσπονδίας για εξωστρέφεια να συνεχιστεί”.

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος τόνισε:
“Είναι σημαντικό να πούμε πως ο αγώνας ανήκει στα special premium της ΕΑΑΣ και έχει υψηλή βαθμολογία. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν κορυφαίες αθλήτριες από το εξωτερικό, αλλά και πολλές άλλες Ελληνίδες αθλήτριες, που θα έχουν καλά αποτελέσματα. Η Χόλι Μπράντσόου και η Γιάρισλει Σίλβα, μαζί με τις Στεφανίδη και Κυριακοπούλου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πολύ δυνατό αγώνα. Το επίπεδο θα είναι αρκετά υψηλό και γι’ αυτό ο πήχης θα ξεκινήσει από ψηλά. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανα από την ΕΡΤ2“.

Θυμίζουμε πως το Athens Street Pole Vault το διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και η διοργάνωση ανήκει στη σειρά Special Premium meeting της ΕΑΑ και έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.

Προηγούμενο άρθροαγώνες Δυτ.Κρήτης (Χανιά)
Επόμενο άρθροmeet.ρίψεων Σιθώνεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ