Με αφορμή την υπόθεση του Ντουέιν Τσέιμπερς, αλλά και τη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των διοργανωτών των διεθνών μίτινγκ στίβου να μην δέχονται αθλητές που προέρχονται από τιμωρία, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών, ο Βίκτορ Κόντε πήρε για άλλη μια φορά θέση. Ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου σκανδάλου ντόπινγκ και πρώην ιδιοκτήτης των εργαστηρίων Balco, έστειλε μήνυμα για συγχώρεση και μια δεύτερη ευκαιρία στους… παραστρατημένους.

«Όταν οι αθλητές έχουν εκτίσει την ποινή τους για παράβαση των κανονισμών, θα πρέπει να τους επιτρέπεται η επιστροφή τους στο άθλημα. Η δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας, το ίδιο όμως και η συγχώρεση», τόνισε χαρακτηριστικά στο ΒΒC ο Κόντε.

Και συνέχισε: «Οι διοργανωτές ευρωπαϊκών μίτινγκ, καθώς και οι μάνατζερ μοιράζονται μια δική τους δικαιοσύνη, που είναι γεμάτη από φόβο, ενώ τα κίνητρά τους πάντα βασίζονται στο κέρδος», αναφερόμενος στον Βρετανό, Ντουέιν Τσέιμπερς και την Αμερικανίδα, Κρίστι Γκέινς, δύο από τα… παιδιά του, που αν και τιμωρήθηκαν με δύο χρόνια, αντικρίζουν όλες τις πόρτες κλειστές κατά την επιστροφή τους.

«Θα πρέπει να μην δείχνουμε έλεος σε αυτούς που έκαναν λάθος; Αυτό είναι το σωστό μήνυμα, που πρέπει να περάσουμε στα παιδιά μας, ότι θα πρέπει να μισούμε αυτούς που έκαναν λάθη και να μην επιτρέψουμε ποτέ να γίνουν παραγωγικά μέλη του αθλήματός μας ή της κοινωνίας μας γενικά;», συμπλήρωσε ο Κόντε, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον πρώην, πλέον, πρόεδρο της WADA, Ντικ Πάουντ, με κύριο θέμα συζήτησης την εξεύρεση λύσεων για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Πηγή:Sportime.gr

Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα για τη Βαλένθια
Επόμενο άρθροΧωρις μεταλλιο στο βαλκανικό ανωμάλου