Στο πρώτο χρονικά από τα 3 γκρουπ για την πρόκριση στα ημιτελικά των Ευρωπαικών Αγώνων (όπου περιμένουν οι 6 καλύτερες του Α’ γύρου τις 2 πρώτες από κάθε ένα από τα 3 αυτά γκρουπ) η Ελλάδα συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία και τελικά τερμάτισε 2η μετά την Ιταλία στη σκυτάλη καταδίωξης -που ορίζει και την τελική κατάταξη- και πήρε έτσι την πρόκριση.

-> Αποτελέσματα

Ο Κώστας Δουβαλίδης τρέχοντας στον εξωτερικό διάδρομο στα 110μ. εμπόδια δίπλα στον Ιταλό (καλύτερο του Α’ γύρου) Fofana, τερμάτισε λίγο πίσω του, σε 13.46, επίδοση όση και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου ήδη πλέον μια 12αδα Ελλήνων έχει καταφέρει την πρόκριση.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη αυτή τη φορά βρήκε καλό άνεμο, έτρεξε σε 11.44 βελτιώνοντας τη φετινή της επίδοση και ήταν ξανά η νικήτρια στην κούρσα των 100μ.

Ο Αντώνης Μέρλος κέρδισε το ύψος με τελευταίο του άλμα στα 2,12μ., η Σοφία Υφαντίδου ήταν 2η στον ακοντισμό και είχε καλύτερη βολή στα 54,44μ.

Στη μικτή 4χ400μ. η ελληνική ομάδα με ίδια σύνθεση (Αλεξανδρίδης, Μουρτά, Καρκαλάτου, Τριβυζάς) βελτίωσε την προχθεσινή πανελλήνια επίδοση κάνοντας 3.22.88 και ήταν 3η.

Στην 3η θέση ήταν επίσης ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 100μ. με 10.73 (-1,5) και η Έφη Κολοκυθά στο μήκος, όπου δεν βρήκε βαλβίδα και είχε καλύτερο άλμα στα 6,08μ.
Η Κέλλυ Σαμάνη έχασε το ρυθμό της και απλά πέρασε τα τελευταία 3 εμπόδια.

Στη σκυτάλη καταδίωξης η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πρώτη εχοντας την καλύτερη βαθμολογία, με διαφορά 3,3 δευτερόλεπτα από την Ιταλία και από 6″ και πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και κράτησε πολύ εύκολα θέση πρόκρισης. Έτρεξαν οι Κοτίτσας (800μ.), Γιαννοπούλου (600μ.), Νάκος (400μ.) και η Πολίτη -αντί της Κεραμιδά που ήταν προχθές- στα 200μ.

Η μορφή των αγώνων που εν μέρει δεν είναι και “Κλασικός” Αθλητισμός έχει δημιουργήσει αρκετή συζήτηση, ενώ αρκετά είναι τα θέματα που δημιουργούν σύγχυση – μάλιστα δεν υπήρχε καλή ενημέρωση ούτε καν για το ότι θα υπάρχει συνολική ατομική κατάταξη βάσει επιδόσεων και μετάλλια από τον Α’ γύρο.

-> European Games – πρόγραμμα & πληροφορίες

Προηγούμενο άρθροΣτα 2,02μ. στο ύψος κατά το 7θλο η Thiam – την φρέναρε το ακόντιο
Επόμενο άρθροAthens Street Pole Vault

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ