Το όνομά της ήταν προφανές πως είχε να κάνει με Ελλάδα και οι επιδόσεις της επίσης δεν περνούσαν απαρατήρητες. Η 26χρονη δρομέας αντοχής Alexi Pappas, γεννημένη στο Eugene, με γιαγιά στη Ρόδο και άλλους συγγενεις στην Ελλάδα που βοήθησαν στις ενέργειές της, γίνεται πλέον και επίσημα Αλεξία Παππά ενώ δημοσίευσε και σχετική επιστολή.

Οι διαδικασίες, με τη βοήθεια του κου Νικολάου και σε επαφή με την Ομοσπονδία, έχουν ήδη κινηθεί, έχει αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα ενώ και η Αμερικανική Ομοσπονδία έχει δώσει τα απαιτουμενα -μην έχοντας αγωνιστεί με την εθνική των ΗΠΑ- ώστε να μπορεί να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος, ενώ όλα τα διαδικαστικα ολοκληρώνονται εντος ημερων.
Ως προς σύλλογο, απευθυνθηκε στον πρωταθλητή της περασμένης περιόδου Ελ.Βενιζέλο Χανίων, με τον κο Γιατρουδάη να ανταποκρίνεται ακρως θετικά και να πρχωράει το θέμα.

Η Παππά πλέον φαίνεται πως θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες και πιθανότατα και στο Ευρωπαικό, ενώ η πρόθεσή της είναι να αγωνιστεί και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα.

Με 32.02.22 πέρυσι στα 10.000μ. έχει επίδοση καλύτερη από το όριο για Ρίο (32.15.00) αλλά και από το πανελλήνιο ρεκόρ (32.18.62 – Χρ.Ιακώβου)
Στα 5000μ, το 2014 είχε τρέξει σε 15.28.38.
Πριν 3 εβδομάδες στο Potland η Alexi Pappas έτρεξε σε 9.05.12, με το όριο για Portland να είναι στα 9.00.00

Η επιστολή που δημοσίευσε:

Με την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς!

“Ήταν Φεβρουάριος του 2014 όταν μέσα από μία απρόσμενη συγκυρία ανακάλυψα πως θα μπορούσα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να αγωνιστώ για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ήταν τότε που συναντήθηκα στο Γιουτζίν του Όρεγκον με τον επικεφαλής επικοινωνίας και τύπου της παγκόσμιας ομοσπονδίας Γιάννη Νικολάου, ο οποίος μου έδειξε το δρόμο και αποτέλεσε για μένα έναν πολύτιμο σύμβουλο.

“Σήμερα, Φεβρουάριο του 2016, ακριβώς δύο χρόνια μετά, το όνειρό μου αρχίζει να υλοποιείται, αφού είμαι και τυπικά μία υπερήφανη Ελληνίδα υπήκοος. Στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ενημερώθηκα και επίσημα από τις ελληνικές αρχές ότι έχω πλέον την ελληνική υπηκοότητα και στις 8 Ιανουαρίου 2016 ορκίστηκα «να φυλάττω πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και στους Νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου ως Έλληνας πολίτης».

“Είναι κάτι που θα μπορούσα να είχα κάνει εδώ και χρόνια, αλλά μου έλειπαν η γνώση και το κατάλληλο κίνητρο. Αυτό το απέκτησα με την πιθανή συμμετοχή στην εθνική ομάδα και εκπροσώπηση της Ελλάδας σε διεθνείς διοργανώσεις. Η συγκίνηση του πατέρα μου στο άκουσμα των νέων ήταν ανεπανάληπτη. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν αυτή της γιαγιάς μου Μαρίας στη Ρόδο, η οποία έβαλε τα κλάματα μόλις έμαθε τα νέα. Είναι κάτι που ένοιωθα την ανάγκη να κάνω για όλους τους συγγενείς μου στην Ελλάδα.

“Γιʼ αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ.Νικολάου, την πρόεδρο της ομοσπονδίας στίβου των ΗΠΑ κ.Χαϊτάουερ, τον πρόεδρο του πρωταθλητή συλλόγου της Ελλάδας ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος (για τον οποίο και θα αγωνίζομαι) κ.Γιατρουδάκη, το ελληνικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, το υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας, την ελληνική ομοσπονδία στίβου, αλλά και όποιον άλλον ασχολήθηκε με την υπόθεσή μου.

“Όλοι οι προαναφερθέντες, αλλά και όσοι ίσως μου διέφυγαν ή δεν ήθελαν να αναφερθεί το όνομά τους, όχι απλά μου έδειξαν τον δρόμο, αλλά αφιέρωσαν απεριόριστο χρόνο για το σκοπό αυτό. Με προσωπικές τους ενέργειες φρόντισαν να γίνουν όλα όπως πρέπει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι για την Ελλάδα.

“Τους είμαι ευγνώμων και ελπίζω να το ανταποδώσω με τον καλύτερο τρόπο αγωνιζόμενη με τα Ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ήδη η ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ έχει ενημερώσει επίσημα την IAAF και την Ελληνική ομοσπονδία στίβου, η οποία όπως ενημερώθηκα, κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορώ εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου τον επόμενο μήνα στο Πόρτλαντ, αν φυσικά καταφέρω να πετύχω το απαραίτητο όριο στα 3000μ.”.

update: Η IAAF αναγνωρίζει τις επιδόσεις της για Ελλλάδα από τις 3 Μαρτίου 2016

Προηγούμενο άρθροΤσιλιγκίρη: «Περιμένω Ελληνίδα πάνω από τα 5,00 μ.»!
Επόμενο άρθροΒαλκανικοί κλειστού (Κωνσταντινούπολη) 2016

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ