Του το χρωστούσε

Ήταν κάτι που μπορούσε να κάνει από καιρό. Φαινόταν ότι ήταν στις δυνατότητες του μιας και το είχε χάσει για μία θέση και στο Ευρωπαϊκό κλειστού στο Παρίσι το 2011 και στο Παγκόσμιο κλειστού της Κωνσταντινούπολης το 2012. Σήμερα ήταν η ημέρα που τα κατάφερε!

https://www.instagram.com/p/BuhWhaHAjFd/

Με άλμα στα 2,26μ ο Κώστας Μπανιώτης κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα, -το 30ο συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης- και το πρώτο μετάλλιο που κατακτά η ελληνική αποστολή στους αγώνες της Γλασκώβης.

Το άλμα σε ύψος ήταν το πρώτο αγώνισμα του απογευματινού προγράμματος, ενώ ξεκαθάρισε αρκετά γρήγορα και στη μια ώρα είχε οριστικοποιηθεί και η κατάταξη.

Ο Μπανιώτης, αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, που γυμνάζεται χρόνια με τον Γιώργο Τσούγκο, ξεκίνησε από τα 2,18μ τα οποία πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια πέρασε τα 2,22μ με τη δεύτερη και τα 2,26μ με την 3η.

Την ίδια θέση με τον Κώστα Μπανιώτη πήρε κι ο Ουκρανός Andrii Protsenko, με ίδιες ακριβώς αποτυχημένες προσπάθειες στα ίδια ύψη.

Νικητής του αγωνίσματος αναδείχθηκε ο Ιταλός Gianmarco Tamberi με 2,32μ.

Ο Tamberi ισοφάρισε τη φετινή επίδοσή του και κορυφαία φέτος στην Ευρώπη. Μετά προσπάθησε μια φορά στα 2,34μ. και δύο στα 2,36μ. χωρίς επιτυχία, αλλά με καλές προσπάθειες και αυτοπεποίθηση, δείχνοντας πως μπορεί ξανά να πρωταγωνιστεί.

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων
->εδώ

Το αργυρό του Μπανιώτη ήταν συνολικά το 4ο για την Ελλάδα στο αγώνισμα σε Ευρωπαικά κλειστού, καθώς ο Παπαδημητρίου ήταν 3ος το 1973 και ο Μάστορας 2ος το 2015 – ενώ στις γυναίκες η Μπακογιάννη ήταν 2η το 1996.

Προηγούμενο άρθροGlasgow: Ταχύτερος των πρωινών ο Ζήκος, άκυρη η Σπανουδάκη – εύκολα Δουβαλίδης και Τραίκοβιτς
Επόμενο άρθροGlasgow: 4ος ο Καραλής, άκυρος ο Φιλιππίδης, πολωνική κυριαρχία στο επί κοντώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ