
Ο τελικός του επί κοντώ ανδρών με διπλή ελληνική συμμετοχή ήταν στο επίκεντρο της Β’ ημέρας των αγώνων – κι ενώ βέβαια ο Μπανιώτης στο ύψος έφερνε το αργυρό μετάλλιο (δείτε->εδώ)
-> Αποτελέσματα
Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκίνησε στα 5,45μ. όμως δεν τα κατάφερε.
Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεκίνησε επιτυχώς στα 5,55μ. ενώ με την πρώτη πέρασε και τα 5,65μ.
Στα 5,75μ. είχαν απομείνει 5 αθλητές, τα πέρασαν ο Lisek με την πρώτη, ο
Wojciechowski με τη δεύτερη και ο Σουηδός Jacobsson, που είχε αφήσει τα 5,65μ. πριν, με την τρίτη.
Ο Καραλής πήρε έτσι την 4η θέση στην κατάταξη μαζί με τον Ιταλό Stecchi.
Οι 2 Πολωνοί πέρασαν τα 5,80μ. με την πρώτη. Στα 5,85μ. ο Lisek που έκλεινε τις προσπάθεις τα πέρασε πάλι με την πρώτη και ο Wojciechowski άφησε τις άλλες 2 προσπάθειες, ενώ ο Jacobsson απέτυχε στις 2 που ειχε αφήσει για το ύψος αυτό.
Στα 5,90μ. στη δεύτερη αλλά -θα ήταν η- τελευταία προσπάθεια ο Pawel Wojciechowski τα πέρασε, με τον Lisek να τη χάνει και να αφήνει την τελευταία για τα 5,95μ. όπου δεν μπόρεσε.
O Wojciechowski ήταν 3ος στην προηγούμενη διοργάνωση όπου είχε κερδίσει ο Lisek με τον Φιλιππίδη στη 2η θέση τότε, όλοι με 5,85μ.
Ο Εμμενουήλ Καραλής δήλωσε πολύ χαρούμενους που μετά από όσα πέρασε βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Ευχαρίστησε τον προπονητή του, Ανδρέα Τσώνη, την Ομοσπονδία και τους Έλληνες που είπε πως ελπίζει να κάνει υπερήφανους κάποια στιγμή.
“Είμαι fan, κάθομαι μεχρι το τέλος του αγώνα και παρακολουθώ και το ευχαριστιέμαι. Είμαστε όλοι αγαπημένοι. Και …θέλει μια τρέλα για να περάσεις τα 6μ.” είπε ακόμα ο Καραλής.